Dr. Motea, viitor director medical! Diţescu spală putina în ancheta de la SJA Gorj

426

Ginecologul Damian Diţescu, medicul cu un trecut profesional pătat în urma deselor greşeli consemnate în activitate, a primit un simplu avertisment după situaţia complicată generată la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, săptămâna trecută. Comisia, care a anchetat motivele pentru care ambulanţa SJA a întârziat aproape 40 de minute pentru a transporta gravida cu gemeni la spital, a considerat astfel că informaţiile eronate prezentate de ginecolog merită doar un avertisment, deşi Diţescu nu era la prima abatere în acest sens, un medic al SJA fiind anterior penalizat tot din cauza acestuia. Acceaşi comisie a considerat că directorul medical al SJA trebuie destituit dar şi că cele două doctoriţe, care nu-şi vorbesc din motive personale, din lipsă de comunicare, trebuie sancţionate cu 2000, respectiv cu 1000 de lei. La stabilirea sancţiunilor nu s-a luat, cu siguranţă, în calcul că gravida pusă pe aşteptare a ajuns să nască, nu la Craiova unde a fost transportată cu ambulanţa de la Gorj, ci la Bucureşti.

Medicul Diţescu este primul care a pus în pericol sarcina gravidei, soţie de subofiţer al ISU Gorj, deoarece nu a comunicat corect la Ambulanţă, datele privind pacienta care necesita să fie transportată la spital. Ginecologul a scăpat însă şi de data aceasta, ca prin urechile acului, de o amendă binemeritată, asta deoarece comisia care l-a anchetat nu a luat în calcul că medicul nu este la prima abatere de acest fel. Diţescu a făcut un lucru similar cu o gravidă care avea copilul mort în ea, dar nici atunci nu şi-a recunoscut vina, medicul de pe ambulanţa cu care gravida a fost dusă la Spitalul Cărbuneşti luând o sancţiune de 2000 de lei din salariu. Comisia nu a pus astfel în balanţă bâlbăielile lui Diţescu, motiv pentru care l-a recompensat cu un avertisment. Dacă stăm să ne gândim că data trecută nu luase nimic, şi acest avertisment este mai bun decât nimic..

Diţescu scapă turma, Prejbeanu şi Popescu o încasează
Şi astfel, în timp ce Diţescu este mânghiat “părinteşte” pe creştet de comisia de anchetă internă, un şut în dos primeşte, în schimb, directorul medical al SJA, Claudiu Constantinescu, destituit fără drept de apel, dar şi directorul unităţii, Marinică Niculescu, care este recompensat, la rândul său, cu un avertisment. În concluzie, şeful SJA Gorj se află pe aceeaşi treaptă a vinovăţiei cu Damian Diţescu, medicul care a solicitat o ambulanţă fără să indice de unde trebuie transportat pacientul, ce afecţiuni are şi unde trebuie transportat, lucruri absolut obligatorii.
Amenzi au primit şi cele două doctoriţe, Claudia Popescu şi Jeana Prejbeanu, de la SJA, una de 2000 de lei iar cealaltă de 1000, asta deoarece cele două nu au comunicat deloc pentru acest caz. Se ştie însă că cele două nu-şi vorbesc de o lungă perioadă de timp, la bază stând o ceartă între acestea.
Claudia Popescu a refuzat să însoţească gravida la Craiova, dar cu toate acestea femeia a ajuns la timp, nici măcar nu a fost internată aici ci, transportată cu o maşină mică, a fost dusă la Bucureşti. Aici, de altfel, aceasta a adus pe lume gemenii, fără să mai fie nevoie să fie asistată medical pe timpul transportului.

Dumitraşcu se vrea şef şi peste SJA
O contribuţie, pentru amploarea pe care a luat-o scandalul iscat în acest caz, a avut-o însă Liviu Dumitraşcu, şeful ISU Gorj, spun salariaţii SJA, deoarece inspectorul-şef ar fi cerut să cadă capete pentru că a fost pusă în pericol sarcina soţiei unui subordonat de-al său. Dumitraşcu a acţionat ca atare şi pentru că, nu este un secret, că şeful ISU, în stilul caracteristic, încearcă să dea ordine şi la SJA Gorj, chiar dacă atribuţiile sale nu se întind şi peste această unitate.
Reamintim că o gravidă cu o sarcină gemelară a aşteptat, joia trecută, câteva zeci de minute, pentru ca ambulanţa de la Târgu-Jiu să o transporte la Spitalul nr. 1 din Craiova. Femeia se afla la spitalul din Bumbeşti-Jiu, iar medicul Damian Diţescu, văzând că sângerează, a solicitat o ambulanţă care să o transporte în siguranţă la Craiova.

Dr. Florentina Motea, director medical
Deşi ieri nu se primise la SJA Gorj ordinul de numire a unui nou director medical, în locul destituitului Claudiu Constantinescu, personalul unităţii aştepta ca pe document să fie trecut numele dr.Florentina Motea.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. sa o scoata la pensie pe prejbeanu asta.incurca treburile in ambulanta de ceva vreme si a incercat sa o atraga intr-o cursa pe claudia popescu.de departe jana prejbeanu este cea mai putin pregatita profesional[am impresia ca este medic pediatru] si trateaza lucrurile copilareste.ceilalti sunt sanctionati degeaba daca medicul coordonator nu stie pe ce lume este.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here