Dr. Moisescu: „Un pensionar cu pensie de 900 de lei și dividende de 1 milion de dolari ar putea primi medicamente compensate 90%”

421

Un proiect de lege care va modifica HG 186/2009 va crește pragul de pensie, de la 700 la 900 de lei, pentru care se compensează medicamentele cu 90%. Medicul Mihai Moisescu spune că grav este faptul că, în textul legii, este introdusă sintagma „indiferent dacă realizează sau nu alte venituri”.

Noutățile legislative, ce urmează a intra în vigoare de luna viitoare, ridică multe semne de întrebare. Președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj, dr. Mihai Moisescu, a reacționat pe o rețea de socializare: “Este “pe ţeava” guvernului un proiect de HG care va modifica HG 186/2009 ce stabileşte ca pensionarii cu venituri NUMAI DIN PENSII CE NU DEPĂŞESC 700 DE LEI să beneficize de compensarea medicamentelor de pe lista B cu 90%. Proiectul prevede creşterea pragului de pensie pentru care se aplică compensarea de 90% la 900 de lei şi, ceea ce este cel mai important, înlocuieşte sintagma “pensionarii cu venituri realizate numai din pensii de până la 700 de lei/lună” cu sintagma “pensionarii cu venituri din pensii de până la 900 de lei/lună inclusiv, INDIFERENT DACĂ REALIZEAZĂ SAU NU ALTE VENITURI”. Proiectul va intra în vigoare de la 1 iulie 2017. Am o nedumerire în legătură cu textul proiectului de H.G şi anume: dacă am pensie 900 de lei/lună certificaţi prin cupon de pensie, în plus am dividende de 1 milion de $ de la Lokheed Martin alături de un salariu de îngrijitor la buda publică din piaţă, primesc medicamentele de pe lista B compensate 90% ? Că eu aşa interpretez sintagma “INDIFERENT DACĂ REALIZEAZĂ SAU NU ALTE VENITURI”. Mă lămureşte cineva?”. HOTĂRÂRE nr. 186 din 25 februarie 2009 privind aprobarea Programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor a fost modificată în 2013, actul normativ urmând a suferi noi modificări.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here