Dr. Moisescu a obţinut 15 modificări la contractul cu CJAS Gorj

370

Mihai Moisescu – preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj a reuşit să obţină 15 modificări la contractul semnat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. De acestea pot beneficia toţi medicii de familie care doresc, prin acte adiţionale.

Dr. Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj a negociat prevederile noului său contract Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Acesta spune că a negociat în numele colegilor săi, însă contractele sunt individuale, astfel că rămâne la latitudinea fiecărui medic dacă doreşte sau nu să beneficieze de modificările obţinute de preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

15 modificări în noul contract
Medicul Mihai Moisescu nu a fost de acord cu toate prevederile contractului pe care urma să-l semneze în această vară, astfel că a solicitat o negociere cu conducerea CJAS Gorj. În final, dr. Moisescu a reuşit să obţină 15 modificări. „Am obţinut 15 modificări, dintre care 12 din contract şi 3 introduse de mine. Toate acestea se pot regăsi în contractele colegilor mei, dacă ei doresc, prin acte adiţionale”, confirmă preşedintele AMPF Gorj.
Potrivit medicului Mihai Moisescu, conform noului contract, „CJAS nu va mai putea să reţină bani de la medici fără o notificare argumentată. De asemenea, Casa va avea obligaţia de a prezenta medicului de familie, la cererea acestuia, documentul original în baza căruia s-a operat mutarea unui pacient pe lista altui medic. O altă modificare prevede înlocuirea expresiei „formele cele mai eficiente de tratament” cu expresia „formulele cele mai eficace”. În privinţa reţetelor prescrise pacienţilor care figurau ca internaţi în spital, în noul contract este prevăzut ca medicul să solicite o declaraţie pe proprie răspundere de la pacient cum că acesta nu este internat, iar dacă se va depista că acesta nu a spus adevărul, va fi bun de plată, prejudiciul recuperându-se de la el”. Acestea sunt câteva dintre modificările obţinute de medicul Mihai Moisescu, preşedintele APMF Gorj, care spune că toţi colegii săi pot să încheie acte adiţionale cu CJAS Gorj, prin care să poată beneficia de aceste modificări şi completări ale contractului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here