Dr. Grigore Lupescu, invitat la Forumul Federaţiei Mondiale de la Oxford

149

Renumitul medic cardiolog Grigore Lupescu a primit invitaţia de a participa la Forumul Federaţiei Mondiale de la Oxford, 2012, lucrări ce se desfăşoară chiar în zilele Olimpiadei de la Londra.

Doctorul Grigore Lupescu, din Târgu Jiu, este o mare personalitate a medicinei româneşti, fiind un renumit medic cardiolog, Doctor în Ştiinţe Medicale, membru al Academiei de Ştiinţe din New York, precum şi cetăţean de onoare al municipiului Târgu-Jiu. Numele său este legat de numeroase nominalizări şi distincţii internaţionale în domeniul ştiinţei, medicinei şi cercetării. De asemenea medicul Lupescu a descoperit în anii ’80 un unguent pe bază de nitroglicerină eficient în vindecarea diferitelor afecţiuni. Medicul cardiolog a pus şi pune în continuare suflet în ceea ce face, fiind căutat de numeroşi pacienţi pentru a-i trata, mărturie stând relaţia apropiată dintre medic şi pacient.Anul acesta, dr. Grigorie Lupescu a fost invitat la Forumul Federaţiei Mondiale de la Oxford. Acest Forum este organizat de Institutul Biografic American (ABI) şi Centrul Biografic Internaţional Cambridge (IBC), iar tema acestuia este „Vorbind lumii” („Urbi et orbi”, cuvinte înscrise şi pe medalia participanţilor). Preşedinte al Institutului Biografic American fiind L.M. Kellander, iar director general al Centrului Biografic Internaţional, Cambridge, Nicolas Law. „Am mulţumit pentru onoranta invitaţie de a participa la prestigiosul Forum Mondial de la Oxford, ale cărui lucrări se desfăşoară chiar în zilele Olimpiadei de la Londra, invitaţie pe care am declinat-o din motive personale”, ne-a mărturisit doctorul Lupescu. Acesta urmând să primească de la organizatori Medalia ABI şi aşa cum i-au transmis în scrisoare, chiar dacă nu va fi prezent i se va citi numele la ceremonia de premiere.

„Omul Anului 2012” şi apariţii în prestigioase cărţi
De asemenea şi anul acesta medicul cardiolog, Grigore Lupescu, a fost nominalizat pentru a primi distincţia de “Omul anului 2012”. Numele renumitului cardiolog Grigore Lupescu apare şi în ediţiile volumului “Mari minţi ale secolului 21”, printre personalităţile evidenţiate regăsindu-se şi nume mari precum George Bush, Vladimir Putin şi multe personalităţi celebre ale lumii. De asemenea, „Onorarea celor 500 cei mai proeminenţi gânditori ai lumii” este o altă lucrare, ce are ca obiectiv promovarea cremei intelectualităţii şi inteligenţei moderne, la care a primit invitaţie şi medicul cardiolog Grigore Lupescu. O carte care va apărea sub denumirea de „Global 100” îl va avea nominalizat de asemenea pe dr. Lupescu cu biografia dânsului şi va fi una din cărţile majore ale Institutului în decursul acestui secol.

Ofrandă adusă tatălui său
Prin meritele sale obţinute de-a lungul anilor, dr. Lupescu consideră că aduce o ofrandă tatălui său care a decedat în condiţii tragice la Canalul Dunăre – Marea Neagră, fiind un veritabil pionier al finanţelor şi al fabricii de produse refractare.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here