DPPS Târgu-Jiu acordă 1.700 de tichete pentru Sărbătorile de iarnă

167

Ajutor financiar pentru perioada Crăciunului, acordat de Primăria Municipiului Târgu-Jiu prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, pentru târgujienii cu venituri reduse şi situaţii materiale ori de sănătate deosebite!

Sărbătorile de iarnă din această lună vor aduce mici bucurii şi târgujienilor cu venituri reduse ori care au o stare de sănătate precară. DPPS Târgu-Jiu a dat startul primirii cererilor pentru acordarea tichetelor sociale destinate Sărbătorilor de iarnă. “Perioada de depunere a cererilor a debutat la 29 octombrie şi se va încheia pe 27 noiembrie. Solicitările se primesc doar la sediul DPPS Târgu-Jiu, din zona Piaţa Mare. Perioada de distribuire a tichetelor sociale va fi 13-17 decembrie. Valoarea unui tichet va fi de 40 de lei şi se va acorda un tichet pe membru de familie. Venitul maxim pentru primirea acestor tichete este de 400 de lei net per membru de familie pe lună. În acest an se vor acorda 1.700 de tichete sociale. Până acum, circa 30 de persoane au depus solicitări pentru acordarea acestui ajutor financiar”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Numeroase acţiuni pentru luna decembrie
Tot luna viitoare, municipalitatea pregăteşte mai multe acţiuni, atât de marcare a Zilei Naţionale a României, cât şi cele premergătoare Crăciunului şi Anului Nou. Calendarul manifestărilor şi sumele alocate în acest sens au fost votate în cadrul şedinţei de luna trecută de Consiliu Local. “În fiecare an, pentru acţiunea dedicată zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, prin intermediul instituţiei noastre s-a asigurat servirea în regim de restaurant cu ospătari, a unei mese tradiţionale cu fasole şi cârnaţi, pâine, murături şi vin fiert, participanţilor la manifestările organizate cu acest prilej. Propunem ca în acest an, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, să fie asigurată servirea acestei mese, cu încadrarea în bugetul aprobat, respectiv 26.000 de lei. Tot pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României, având în vedere bugetul aprobat de 5.000 de lei, propunem ca deplasarea la Alba Iulia în data de 1 decembrie să fie asigurată cu două autocare pentru un număr maxim de 100 de persoane, care nu au mai beneficiat în anii anteriori de această facilitate de transport. O altă acţiune desfăşurată prin intermediul instituţiei noastre este cea de acordare a unui număr de 50 de pachete cu alimente tradiţionale de Crăciun, unor familii cu situaţie economică precară, bugetul alocat acestei acţiuni fiind de 10.000 de lei şi propunem desfăşurarea acestei acţiuni în acelaşi mod ca în anul 2017. În fiecare an, beneficiarii serviciilor oferite de Casa Iris, cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a Crăciunului, primesc gratuit masă cu meniu tradiţional şi propunem ca şi cu ocazia Crăciunului 2018 să se respecte această tradiţie. De asemenea, pentru marcarea trecerii în noul an, propunem ca şi în acest an, în data de 31 decembrie 2018, beneficiarii serviciilor sociale prezenţi în centru la data respectivă, să beneficieze de o masă gratuită cu meniu tradiţional, cu încadrare în bugetul total alocat acestor acţiuni, respectiv de 1.000 de lei”, se arată în referatul întocmit de conducerea DPPS Târgu-Jiu şi înaintat către conducerea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, ulterior fiind aprobat de către consilierii locali.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here