DPCLEP Târgu-Jiu, pregătită pentru alegeri

608

Direcţia Publică Comunitară Locală de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu le reaminteşte târgujienilor să îşi verifice valabilitatea actelor de identitate, astfel încât să îşi poată exercita dreptul de vot la alegerile din luna mai. La europarlamentare şi alegerile parţiale pentru Senat se va lucra pe Registrul Electoral, dezvoltat de Autoritatea Electorală Permanentă, peste 81.000 de persoane fiind înscrise în acest registru pentru municipiul nostru.

Autorităţile locale sunt în linie dreaptă cu pregătirile pentru alegerile ce vor avea loc în luna mai. Reprezentanţii DPCLEP Târgu-Jiu spun că pentru acestea există şi o noutate în privinţa listelor cu alegători. „Vom avea nu mai puţin de 3 scrutine, începând cu europarlamentare, cele parţiale pentru Senat şi în toamnă, către iarnă, vom avea alegerile prezidenţiale. Ca şi noutate începând din acest an a intrat în vigoare Registrul Electoral, care este dezvoltat de către Autoritatea Electorală Permanentă. Dacă până acum listele electorale erau întocmite de către Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date, acum s-a creat o aplicaţie nouă, acest Registru Electoral pe care trebuie să lucreze unităţile teritorial administrative, să tipărească liste, conform programului calendaristic stabilit de către Guvern”, a declarat Laurenţiu Dan, directorul DPCLEP Târgu-Jiu.

Peste 81.000 de alegători, în Târgu-Jiu
Lista actuală a alegătorilor din municipiul nostru cuprinde peste optzeci de mii de persoane, însă la sfârşitul acestei luni va fi actualizată. „Ca total număr de alegători pe municipiul Târgu-Jiu şi localităţile componente sunt 81.423 de persoane cu drept de vot înscrise. Urmează o nouă actualizare a acestei liste către sfârşitul lunii martie, având în vedere că acest registru electoral este în legătură cu baza naţională de date a Evidenţei Persoanelor şi tocmai de aceea către sfârşitul lunii martie se va face o nouă actualizare a acestei baze de date, astfel încât şi persoanele care între timp, de la ultima actualizare, şi-au schimbat domiciliul pe raza municipiului Târgu-Jiu să fie cuprinse pe listele electorale”, a mai spus directorul DPCLEP Târgu-Jiu.
De asemenea, potrivit conducerii Evidenţei Persoanelor, au posibilitatea de a vota şi cetăţenii UE care au domiciliul în ţara noastră. „Au posibilitatea să voteze pe teritoriul României cetăţenii resortisanţi ai Uniunii Europene, care au domiciliul în România, au dreptul de a vota la aceste alegeri europarlamentare. În momentul de faţă sunt înscrişi 113 cetăţeni ai Uniunii Europene pe listele de alegători şi ei îşi vor putea exercita dreptul de a alege membri pentru Parlamentul European; aceste liste sunt întocmite de către Biroul Emigrări din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj”, a mai spus Laurenţiu Dan, directorul DPCLEP Târgu-Jiu.

Aproape 27.000 de târgujieni pot alege un nou senator
Pentru alegerile parţiale pentru Senat, la nivelul municipiului nostru sunt aproape 27.000 de persoane cu drept de vot. „Cât privesc alegerile parţiale pentru Senat, şi în municipiul Târgu-Jiu vor fi secţii de votare; în municipiul Târgu-Jiu 26.975 de persoane vor putea alege un nou senator pentru postul vacant. Noi, ca de fiecare dată, începem aceste activităţi din timp. Având în vedere că data de 25 mai a fost stabilită prin hotărâre de Guvern ca şi dată atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru cele parţiale, rugăm toţi acei cetăţeni, care nu s-au pus încă în legalitate cu actele de identitate şi care au drept de a vota, să se prezinte din timp la ghişeele noastre pentru a-şi reînnoi aceste acte”, confirmă directorul Direcţiei Publice Comunitară Locală de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here