Două variante de traseu pentru drumul expres Craiova-Târgu-Jiu

4331

Autoritățile din județul Gorj s-au întâlnit marți cu proiectantul drumului expres Craiova-Târgu-Jiu pentru stabilirea traseului pe unde va trece viitoarea șosea de mare viteză. După mai multe discuții, au rămas valabile doar două variante de traseu. Una prin Rovinari, iar cealaltă prin Târgu-Cărbunești.

„S-a venit cu opt variante de traseu, dintre care au rămas în picioare două. Miercuri a avut loc la Craiova o întâlnire similară cu cea de la Gorj și în funcție de aceste discuții se va stabili o variantă optimă de șosea. La Gorj, este o variantă pe Craiova-Filiași-Turceni-Rovinari-Târgu-Jiu, iar cea de-a doua prin Craiova-Melinești-Târgu-Cărbunești-Scoarța-Târgu-Jiu”, a anunțat prefectul Corneliu Răducan Morega.
Un traseu care să treacă prin Cărbunești, facilitând astfel drumul turiștilor spre Rânca, pare a fi agreat de către autoritățile județene. Varianta finală ar urma să fie cunoscută în cel mult o lună. „Firma de proiectare a cerut tuturor primăriilor planurile urbanistice generale în vigoare și planurile urbanistice zonale, după care se va face o analiză și în funcție de aceasta va rezulta varianta finală. Eu cred că în cel mult trei săptămâni, aceasta va fi definitivată. Punctul meu de vedere personal este că șoseaua ar trebui să treacă prin Târgu-Cărbunești, pentru că de la Craiova la Filiași avem deja o șosea pe patru benzi și ar însemna cumva să dublăm, să venim în paralel de la Craiova la Filiași cu o altă șosea, tot cu aceleași caracteristici, doar că este situată în afara localităților. Rămâne să discutăm”, a mai anunțat prefectul Răducan.
În plus, prin Cărbunești ar fi cel mai scurt traseu înspre Rânca și Transalpina, principalul pol al zonei, unde fluxul de trafic este în creștere, iar zona în continuă dezvoltare.
„Un drum expres nou via Cărbunești, Hurezani, Stoina, Crușeț ar ajuta la dezvoltarea unei zone aflate acum în altă lume, compensând multe probleme sociale în regiune. Prin Târgu-Cărbunești, traseul este și puțin mai scurt”, susține deputatul USR Radu Miruță.
Compania națională de drumuri a semnat, în luna martie, contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru drumul expres Craiova – Târgu-Jiu cu Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L. Valoarea contractului este de 20.247.133,77 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din fonduri europene nerambursabile, iar termenul de execuție este de 24 de luni.
„Acesta este un alt exemplu de proiect important pentru dezvoltarea economică a unei zone a țării prin conectare la rețeaua de drumuri rapide. Drumul expres are separatoare de sens, 2 benzi pe sens, noduri denivelate și nu mai tranzitează localitățile”, anunța ministrul Transporturilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here