Două școli din Gorj, afectate de seisme, vor fi consolidate

1152

Două unități de învățământ din comuna Stănești, afectate parțial de seismele de anul trecut, vor fi consolidate. Autoritățile locale au scos deja lucrările la licitație și speră să găsească rapid un constructor pentru realizarea investițiilor care se ridică la 3,8 milioane lei fără TVA. Ulterior, unitățile de învățământ vor fi modernizate cu fonduri obținute prin PNRR.

Școala gimnazială din Stănești și școala primară din satul Călești au fost afectate de cutremurele care au zguduit anul trecut județul Gorj.
Autoritățile au primit fonduri de la Guvern pentru consolidarea unităților de învățământ. Licitațiile sunt în toi, firmele interesate de consolidarea Școlii Gimnaziale Stănești (corpurile C1 și C3) și a Școlii Primare Călești (corpul C1) având termen până pe data de 1 martie să depună cererile sau ofertele de participare.
În urma seismului din 14 februarie 2023, două săli de clasă de la școala din Stănești și amfiteatrul școlii Călești au fost afectate.
După intervențiile de consolidare a celor două clădiri, autoritățile locale vor trece la reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ. Primarul Constantin Bicheru a obținut o finanțare prin PNRR pentru reabilitarea energetică școlilor. Investiția depășește 4 milioane de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here