Două salariate ale DGASPC Gorj s-au bătut în timpul serviciului! Cazul, deferit de director Comisiei de Disciplină

615

* Diaconescu: ,,Nu admit un astfel de comportament la serviciu! Vinovata, dacă Comisia de Disciplină va stabili că și-a agresat colega de birou, va fi demisă”!

În cadrul Serviciului de Asistență Socială pentru Persoanele Adulte, ce aparține Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a avut loc, vineri, o altercație între două salariate. Femeile cu vechime de cel puțin un deceniu în instituție, colege de birou, s-au luat la harță, una strângând-o de mână și apoi ajungând cu mâinile în gâtul celeilalte, fapt care a fost sesizat de cea care s-a considerat victima agresiunii, directorului general al DGASPC Gorj. Laurențiu Diaconescu, directorul instituției, a deferit sesizarea Comisiei de Disciplină a DGASPC, organ care va decide după o anchetă amănunțită sancțiunile care se impun în acest fel de cazuri grave, sfătuind reclamanta să se adreseze Poliției cu o plângere, dar și Serviciului de Medicină Legală. Salariata acuzată de agresiune se află în concediu medical.

La finalul săptămânii trecute, incidentul petrecut între cele două colege de birou de la Serviciul de Asistență Socială pentru Persoanele Adulte a bulversat activitatea DGASPC, salariații vorbind că una dintre femei ar fi fost scoasă cu greu, de către paznicii instituției, cu hainele rupte, din mâinile colegei ei. Directorul general al DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu, spune însă că altercația s-a petrecut în timp ce acesta se afla la Consiliul Județean Gorj, dar a aflat de întâmplare după ce una dintre salariatele implicate în acest scandal i-a sesizat în scris că a fost victima agresiunii colegei sale, asta în timpul orelor de program.

Măsuri dure pentru vinovată/vinovate!
,,Am primit această reclamație de la una dintre salariatele Serviciului de Asistență Socială pentru Persoanele Adulte din cadrul DGASPC, care reclama că colega sa ar fi strâns-o de o mână apoi i-ar fi pus mâinile în jurul gâtului, după ce i-a adresat mai multe injurii și vorbe urâte. Nu știu să se fi lăsat conflictul și cu ruperea hainelor, nici nu scrie asta în sesizare, dar vă spun că am transmis plângerea spre Comisia de Disciplină, după ce am sfătuit-o pe reclamantă să sesizeze cele petrecute și poliției și, dacă este cazul, i-am spus chiar să își solicite certificat medico-legal. Vă spun însă că nu admit un astfel de comportament la serviciu! Vinovata, dacă Comisia de Disciplină va stabili că și-a agresat colega de birou, va fi demisă. La fel vom acționa, dacă ambele se fac vinovate de cele petrecute. Nu putem tolera un astfel de comportament în instituție, problemele care au generat conflictul fiind de ordin personal”, a declarat, ferm, directorul Diaconescu.
Șeful DGASPC spune că ambele salariate au o vechime de peste un deceniu la DGASPC, sunt căsătorite, au copii, și niciuna nu a mai fost implicată în astfel de evenimente neplăcute, la serviciu. Acum, una dintre ele a intrat în concediu medical, fapt care nu va împiedica treaba Comisiei de Disciplină, care poate audia cei doi martori la eveniment.
DGASPC Gorj are în jur de 1000 de salariați, încadrați în mai multe unități subordonate din județ.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here