Două penaltiuri au îngropat Pandurii

667

Pandurii a ratat o şansă bună de a urca în clasament, sâmbătă, când a primit vizita Ripensiei. Gorjenii nu au putut lega două rezultate pozitive, deşi au început excelent confruntarea cu galben-roşii. Martin Remacle, marcatorul obişnuit al formaţiei noastre, a deschis scorul în minutul 3, după un şut plasat de la 17 metri. Până la finalul reprizei, mijlocaşul belgian s-a transformat din înger în demon, când l-a agăţat în careu pe Coulibaly. Tudor Călin a transformat lovitura de la 11 metri. Dacă repriza secundă nu a oferit un joc antrenant în primele sale minute, finalul a fost unul de foc. Gabi Dodoi a lovit bara în minutul 86, iar meciul s-a întors odată cu faultul lui Jaiteh asupra lui Sokovic. Cosmin Sîrbu nu a avut emoţii să transforme lovitura de pedepsă, iar punctele au ajuns pe Bega. Pandurii a rămas pe ultimul loc în clasament, fiind la egalitate de puncte (3), doar cu Aerostar Bacău.

Cojocaru: Suntem vânaţi!
Antrenorul Călin Cojocaru a declarat că Ripensia a câştigat cu ajutorul arbitrilor. În opinia tehnicianului gazdelor, ambele lovituri de la 11 metri au fost acordate foarte uşor, iar arbitrajele ostile contra pandurilor nu mai sunt o noutate.
,,Vreau să-i felicit pe băieţi pentru atitudine. Nu ne-am gândit niciodată că jucăm 11 contra 14. Văd că la fiecare meci avem unul sau două penaltiuri contra noastră, iar pentru noi nu se acordă nimic. Fiecare fază este judecată altfel pentru noi. Atitudinea arbitrilor a fost sfidătoare. Nu suntem lăsaţi să jucăm fotbal, deşi am muncit şi am alergat. Suntem vânaţi! De la meciul cu Mioveni am început să jucăm fotbal, să ne consolidăm ca echipă şi familie, dar nu putem tot timpul să jucăm 11 contra 14. La Reşiţa, nu au avut forţa necesară să ne întoarcă. Cred că am fost superiori în acest meci”, a spus Cojocaru.
Cosmin Petruescu, antrenorul oaspeţilor, a declarat că timişorenii au fost mai eficienţi în faţa porţii, asta deşi ambele reuşite au venit după lovituri de pedeapsă.
,,Poate n-a fost un meci foarte spectaculos din punct de vedere calitativ, dar ambele echipe au avut atitudine. Diferența a făcut-o inspirația în fața porții. La fel de bine puteau să câștige și gazdele, care au avut o bară, la scorul de 1-1. În final, am câștigat noi și felicit jucătorii pentru dăruire. Mă bucur pentru cele trei puncte obținute cu mult sacrificiu”, a afirmat tehnicianul.
Pandurii joacă, miercuri, la Târgu-Jiu restanţa cu Farul Constanţa.

Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timişoara: 1-2 (1-1)
Martin Remacle 3’ / Tudor Călin 43’ – penalty, Cosmin Sîrbu 89’ – penalty
Pandurii: Aldescu – Nic. Cotolan, Moisie, Erhard (Buaben 67’), Bunga (C-tin. Grecu 52’) – Jaiteh – Filipe Acosta, Remacle – Peia (Luzemo 52’), Velcotă (cpt.)(Ct. Vaida 84’), Dodoi.
Rezerve neutilizate: Iovicin – Cuțitoiu, Zaborowsky, R. Cojocaru, Goma. Antrenor: Călin Cojocaru
Ripensia: Șt. Dobre – Burdeț (Gladun 78’), Țieranu, Lalic, Andr. Macrițchii – Coulibaly, T. Călin (cpt.) – Vasluian (Stoi 78’), Vl. Tudorache (C. Sîrbu 46’), Mih. Ene (Urvanțev 90+1’) – Golda (Sokovic 46’).
Rezerve neutilizate: Mociu, Păduraru – Val. Macrițchii, Maric. Antrenor: Cosmin Petruescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here