Două pahare de vin îl pot trimite, iarăși, după gratii

816

Un bărbat de 40 de ani, din orașul Novaci, are mari șanse să se reîntoarcă în spatele gratiilor, după ce a consumat două pahare de vin și s-a urcat la volan. Numai că fapta a fost comisă în stare de recidivă postcondamnatorie, așa că instanța a dispus revocarea liberării condiționate, urmând ca novăceanul să execute pedeapsa în regim de detenție.

Gorjeanul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. „La data de 11.02.2020, în jurul orei 20:19, lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Novaci, au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului autoturismului marca Audi A4, cu nr. de înmatriculare (…). Pentru faptul că inculpatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, la ora 20:25, rezultând o alcoolemie de 1,38 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, potrivit rechizitorului.
Bărbatul a fost condus la Spitalul orașului Novaci, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din concluziile Buletinului de alcoolemie toxicologică, emis de către SML Gorj, s-a stabilit că inculpatul avea o alcoolemie de 3,68 g0/00 alcool pur în sânge la ora 20.35, respectiv 3,30 g0/00 alcool pur în sânge, la ora 21.35.
Cu ocazia audierii, novăceanul a recunoscut fapta, declarând că în ziua respectivă, în intervalul 17:00-19:30, a consumat două pahare de vin și o bere de 0,5 litri la un magazin de pe raza satului Pociovaliștea și nu a mâncat. Apoi s-a urcat la volanul mașinii și a fost oprit de poliție.

Cazierul a atârnat greu
Bărbatul a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului, dar pentru că are antecedente penale, va executa pedeapsa în spatele gratiilor.
„Din fișa de cazier judiciar a inculpatului reiese că acesta a fost liberat condiționat la data de 11.04.2018 cu un rest neexecutat de 707 zile, aspect în raport de care instanța constată ca infracțiunea pentru care este condamnat inculpatul prin prezenta hotărâre a fost săvârșită în stare de recidivă postcondamnatorie față de pedeapsa de 5 ani închisoare, aplicată prin sentința penală pronunțată de Tribunalul Gorj în dosarul nr. (…)”, a stabilit instanța.
Din acest motiv, Judecătoria Novaci a dispus executarea restului de pedeapsă de 707 zile alături de noua pedeapsă de 1 an închisoare.
„Condamnă inculpatul pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului, la pedeapsa închisorii de 1 (unu) an. În baza art. 104 alin. 2 C. pen. revocă liberarea condiţionată acordată inculpatului (….) Constată că inculpatul are un rest rămas de executat de 707 zile. (…) adaugă la pedeapsa închisorii de 1 (unu) an stabilită prin prezenta restul rămas de executat de 707 zile, în final inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă a închisorii de 1 (unu) an şi 707 zile de închisoare. Conform art. 60 C. pen. pedeapsa se executa in regim privativ de libertate”, potrivit Judecătoriei Novaci.
Sentința pronunțată înainte de Crăciun a fost deja contestată.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here