Două noi parcuri pentru municipiul Târgu-Jiu

140

insulitaPrimăria Municipiului Târgu-Jiu, alături de firma contractantă, au demarat ieri lucrările de amenajare a unui parc de 22.000 de metri pătraţi în partea de sud a Insuliţei de pe Jiu. Un al doilea parc urmează să fie amenajat în zona nordică, acestea fiind de bun augur pentru târgujienii iubitori de natură şi distracţie.

Lucrările de execuţie la amenajarea primului parc de pe Insuliţa de pe Jiu au fost demarate ieri şi urmează să se fi finalizeze până la sfârşitul lunii octombrie.„Am început lucrările de execuţie la amenajarea parcului din Insuliţa râului Jiu. Este vorba de un insulita2proiect realizat în cadrul Programului Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, proiect finanţat prin Fondul de Mediu şi de la bugetul local, respectiv 90% din Fondul de Mediu şi 10% de la bugetul local. Durata de execuţie a lucrărilor este de trei luni, iar noi estimăm ca la sfârşitul lunii octombrie să fie finalizate şi obiectivul să fie pus în funcţiune”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

15.000 de metri pătraţi de spaţiu verde

Printre principalele date ale obiectivului se numără amenajarea unei suprafeţe de aproximativ 7.000 de metri pătraţi de alei pietonale, 15.000 de metri pătraţi de spaţii verzi şi plantaţii, plantări de arbuşti ornamentali, instalaţie de irigaţie, instalaţie de iluminat cu 52 de stâlpi, mobilier urban, 8.000 de flori, loc de joacă pentru copii, şi toate accesoriile aferente mobilierului specific unui parc. Suprafaţa totală a parcului ce va fi construit este de 22.000 de metri pătraţi, iar valoarea obiectivului este de 1.650.000 de lei. Parcul va avea şi două fântâni arteziene, cu un bazin de 10 metri diametru.

Parc şi în zona de nord

Potrivit lui Florin Cârciumaru, edilul municipiului, administraţia va susţine o licitaţie în următoarele săptămâni pentru atribuirea contractului de lucrări la cel de-al doilea parc, din partea de nord a Insuliţei de pe Jiu. „Prin deschiderea lucrărilor de amenajare a viitorului parc de pe Insuliţă, Primăria Târgu-Jiu mai face încă un pas spre mărirea suprafeţei cu spaţii verzi din oraşul nostru. Acest parc este practic un parc finanţat şi de la bugetul local, şi de la cel de stat. În decurs de o lună de zile, vom demara lucrările şi pentru parcul numărul doi de pe Insuliţă, din partea de nord. Prin lucrările respective vom amenaja o rampă cu obstacole, o pistă pentru biciclişti, vom planta pomi, astfel încât pe lângă lucrările pe care le va realiza firma care a concesionat o porţiune din Insuliţă, dorim să avem aici un adevărat parc natural. Va fi o zonă unde târgujienii vor putea veni cu drag şi vor avea şi o altă posibilitate de recreere, în afară de Parcul Central. Vor fi amenajate şi piscine, pentru copii şi adulţi, dar şi locuri de joacă”, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu. Valoarea celui de-al doilea parc de pe Insuliţă este de circa 400.000 de lei.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here