Două noi cursuri de formare profesională, demarate de AJOFM

775

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a anunțat faptul că în această lună două cursuri de formare profesională sunt programate să înceapă la nivelul județului Gorj.

În vederea creșterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul şomerilor, AJOFM Gorj demarează în această lună următoarele cursuri de calificare/recalificare pentru şomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă în următoarele meserii: îngrijitor spații verzi – 20 de persoane; lucrător comercial – 25 de persoane. Persoanele interesate să urmeze cursurile de calificare/recalificare organizate de AJOFM Gorj sunt invitate la sediul instituției din Târgu Jiu, str. Lt. Col. D. Petrescu, nr. 1, pentru înscriere. Gorjenii care beneficiază de indemnizație de șomaj sunt obligați să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptățite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.
De asemenea, pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 82 de programe de formare profesională pentru 1.191 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agențiile județene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here