Două noi cursuri de formare profesională, demarate de AJOFM Gorj

2027

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), trei cursuri de formare profesională vor fi demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 50 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna noiembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează două cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 50 de persoane: lucrător în comerț – 25 de persoane și operator introducere, validare şi prelucrare date – 25 de persoane.
Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM.
Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.
Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
De asemenea, pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 146 de programe de formare profesională pentru 2.423 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.
Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.
Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: lucrător în comerț – 255 persoane, operator introducere validare și prelucrare date – 182 persoane, inspector (referent) resurse umane – 164 persoane, competențe cheie – comunicare în limba română – 126 persoane, competențe cheie – comunicare în limba engleză – 87 persoane, agricultor în culturi vegetale și crescător animale – 84 persoane, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist – 81 persoane, ospătar (chelner) vânzător în unitați de alimentație publică – 67 persoane, maseur – 63 persoane, agent de securitate – 62 persoane. Judeţele în care, în luna noiembrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: București (182 persoane), Vrancea (182 persoane), Dâmbovița (168 persoane), Mehedinți (154 persoane), Dolj (112 persoane).
Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea ,,Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here