Două fast-food-uri din Târgu-Jiu, sancționate de inspectorii sanitari-veterinari

1519

În cursul ultimei săptămâni, echipele de inspectori din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat controale și verificări în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în Bălănești, Bălești, Brănești, Bumbești-Jiu, Cătunele, Câlnic, Dănești, Drăguțești, Glogova, Jupânești, Lelești, Logrești, Motru, Peștișani, Plopșoru, Rovinari, Runcu, Săcelu, Schela, Stejari, Stoina, Tismana, Târgu-Jiu, Turburea, Turceni, Turcinești, în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

Majoritatea controalelor efectuate au constat în: – verificarea modului de asigurare a conformităţii cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare, în unități supuse supravegherii și controlului, în baza tematicilor proprii și a instrucţiunilor transmise de A.N.S.V.S.A. prin note de serviciu – 155 controale, constând în: inspecții planificate în baza Programului Strategic și a Programului de Supraveghere și Control pentru anul 2021, în scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare și a răspândirii pestei porcine africane și a altor boli zoonotice (influența aviară înalt patogenă); supravegherea şi controlul unităţilor care procesează, depozitează şi valorifică alimente de origine animală și non-animală; măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, sub aspectul verificării modului de respectare a normelor de igienă și siguranță alimentară; supravegherea acțiunilor de retragere controlată din județ, de către distribuitorii înregistrați/autorizați, a loturilor neconforme de înghețată; – verificarea în vederea înregistrării sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor a documentației depuse și a 26 obiective supuse controlului; – prelevarea unui număr de 19 probe din produse alimentare, apă tehnologică și ambalaje; -instruirea personalului DSVSA Gorj conform Procedurii emise de A.N.S.V.S.A. pentru Campania 2021, referitoare la modul de efectuare a inspecțiilor în exploatațiile non-profesionale şi comerciale privind verificarea respectării de către agricultori a cerințelor legale în materie de gestionare (SMR 4, 5 şi 9, 6-8 şi SMR 11-13), conform procedurii menționate. ,,În timpul controalelor efectuate în această perioadă inspectorii au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.400 de lei, unor fast-food-uri din Târgu-Jiu, pentru nerespectarea destinației spațiilor de depozitare a materiilor prime, semipreparatelor și materialelor de împachetare și pentru comercializarea produselor alimentare către consumatori de către angajați care nu dețineau echipament complet de protecție sanitară”, a declarat Robert Spînu, directorul executiv al DSVSA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.