Două dosare penale, întocmite în cazul scandalului început ,,La Academie”, în Motru! Fiul lui Roșca figurează drept ,,victimă” a agresiunii lui Petcu

9044

Apar noi informații pe marginea scandalului care a avut loc vineri spre sâmbătă în barul ,,La Academie”, din Motru. Poliția Municipală are în lucru, în prezent, două dosare penale în care figurează doi agresori, unul cu dublă calitate, și două victime, una fiind, în mod surprinzător, potrivit anchetatorilor, fiul liderului sindical de la Motru, Nelu Roșca. Ambele dosare penale se află sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru. Reamintim că în comunicarea IPJ Gorj adresată presei, vizavi de scandalul din barul motrean, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, apare doar unul dintre dosarele respective, cel în care Sorin Petcu și încă un tânăr din localitate au fost reținuți pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Despre dosarul în care a fost implicat Ionuț Roșca nu s-a transmis public nicio informație, în ciuda insistenței mass-media de a afla detalii în legătură cu cele două persoane, incident care a implicat si vătămarea corporală a fiului polițistului Gigi Petcu.

,,Gorjeanul” a prezentat pe larg, în ultimele zile, informații vehiculate de martori și confirmate, parțial, de Biroul de Presă al IPJ Gorj, în legătură cu un scandal sângeros care a avut loc în localul privat din Motru numit ,,La Academie”. Din bucăți, publicația noastră a încercat să recreeze, pentru opinia publică, tabloul complet al evenimentelor petrecute în seara de vineri spre sâmbătă în municipiul Motru, incidente care au fost anchetate, din momentul producerii, de polițiștii din Poliția Municipală Motru și de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria din localitate.
Deși noi am aflat de implicarea în acest scandal a fiului sindicalistului Roșca, și am cerut informații explicite despre această persoană, IPJ Gorj a comunicat doar despre partea a doua a scandalului, în care au fost implicați Gabriel Sorin Petcu, fiul polițistului Petcu de la Poliția Motru, și Florin Claudiu Cișmașu, cei doi fiind acuzați de agresarea unui martor al scandalului de la barul amintit, victima considerată fiind Puica Popa Avram Alexandru, în vârstă de 30 de ani.

Este vorba despre continuarea scandalului din bar, care a avut loc pe o stradă din Motru, filmat de camerele de luat vederi din oraș (imaginile fiind depuse la dosar) în urma căruia, bărbatul de 30 de ani s-a ales cu nasul spart, mai exact, cu piramida nazală fracturată, iar cei doi agresori au ajuns, pentru 24 de ore, în arestul IPJ.

Prima parte a scandalului a avut loc în bar și în ușa localului!
Ce nu a comunicat poliția a fost că scandalul a început în barul respectiv, unde Sorin Petcu a petrecut, la o masă, atât cu Puica, cât și cu Cișmașu, dar și cu Ionuț Roșca.
Aici a avut loc o altercație verbală între acești tineri iar, pe fondul consumului de alcool, foarte vocal ar fi fost Sorin Petcu. Deși nu există vreo agresiune în bar, unde sunt camere de luat vederi, doi dintre meseni, prieteni anterior cu Petcu, decid să îl scoată din local pe amicul care devenise ,,supărător” de gălăgios. Acesta este luat pe sus de amicii în cauză care încercau să îl scoată pe acesta, practic, cu forța, din bar. Aceste evenimente sunt observate de numeroșii consumatori aflați în local, la acea oră târzie din noapte.

Sorin Petcu este scos, în ciuda insistențelor sale de a rămâne, în afara localului unde, culmea!!, nu există nicio cameră de luat vederi. Unii martori spun că intenția ar fi fost clară, adică ”potolirea” respectivului, într-un loc ferit de privirile curioase și de camerele de luat vederi. În mod surprinzător, în afara localului, alături de cei doi care îl forțează pe Petcu să iasă din bar, părăsește localul și Ionuț Roșca, având în mână un pahar în care consumase sau consuma, încă, o băutură alcoolică.

În timp ce Petcu se zbătea să se țină la cei doi, în vânzoleala creată în ușa barului unde locul, în mod șocant, nu este filmat de vreo cameră, acesta scoate din buzunar cu spray cu piper și pulverizează unul sau mai multe jeturi de substanță spre cei care îl târâseră să iasă din local.
Deși nu se cunoaște să-l fi lovit, în acest context, pe fiul sindicalistului Roșca, juniorul liderului de sindicat din Motru decide să-i dea un pumn în față lui Sorin Petcu, cu mâna în care ținea strâns paharul cu care ieșise din bar. Acesta se rănește la mână și-i taie serios fața prietenului ,,scandalagiu”.

Consumatorii ies din local, deranjați de mirosul sprayului
Pentru că mirosul sprayului cu piper ajunge în local, mai mulți consumatori părăsesc agitați localul și sunt martori ai imaginii cu cioburile și cu fața lui Petcu plină de sânge. Cineva sună la 112 iar Petcu este urcat rapid într-o mașină și dus la UPU Motru. Acesta este cusut de medicul de gardă și dus acasă de tatăl acestuia, alertat de cele petrecute. Între timp, poliția începe o anchetă în acest incident și ia declarații martorilor de la masa respectivă, Puica fiind unul dintre aceștia. Asta, în timp ce Petcu era la domiciliu.

Din start, polițiștii trag concluzia că Petcu este agresorul iar Roșca victima incidentului. Se întocmește dosar penal, fără reținerea agresorului stabilit de polițiști.
Acesta este primul dosar din cauză.

În mod surprinzător, Petcu pleacă de acasă, după ce i se aplicaseră mai multe copci în zona feței, și, pe o stradă din Motru, alături de Cișmașu, au o altercație cu martorul de ,,La Academie”, Puica care se întorcea la acea oră de la poliție unde dăduse declarații.
Aici, în stradă, unde erau camere de luat vederi, cei doi îl agresează pe Puica, fapt care atrage reținerea celor doi în arestul IPJ Gorj.

În primul dosar cu Roșca, Petcu este cercetat, în prezent, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, amenințare și iar lovire și alte violențe. Victima fiind potrivit anchetatorilor Ionuț Roșca.

Semne de întrebare??? Mușamalizare sau nu!?
,,Gorjeanul” întregește astfel tabloul evenimentului de vineri spre sâmbătă dimineață, început la barul din Motru și terminat pe o stradă din oraș.
Vă lăsăm, însă, pe dumneavoastră, cititorii, să trageți propriile concluzii. Noi vă adresăm, totuși, întrebările la care nu am găsit răspuns.
Prima întrebare este:

De ce în urmă scandalului din seara de vineri spre sâmbătă s-au creat două dosare penale și nu unul, deși personajele și faptele relatate au o legătură între acestea? (nu s-au comasat nici măcar după..)
O altă întrebare este:

-În ce bază s-a concluzionat că Petcu este agresor și nu victimă (vezi poza de mai jos), iar Roșca este victimă și nu agresor?!

A treia întrebare este:

De ce, din comunicarea IPJ Gorj, lipsește incidentul de ,,La Academie”, unde se întocmește primul dosar penal cu trei acuzații aduse lui Sorin Petcu, când presa a solicitat informații legate despre calitatea lui Ionuț Roșca în dosar?

A patra întrebare firească este:

De ce nu s-au adus clarificări publice de către anchetatori, nici măcar acum, după ce ,,Gorjeanul” a relatat pe larg incidentul din Motru, pomenind de un singur dosar și nu de două?

Ultima întrebare este:

-Sunt sau nu interese, există sau nu mușamalizare ori sunt anchetatorii părtinitori sau nu în a-l scoate țap ispășitor, în acest scandal, pe fiul polițistului Petcu, pornind de la considerentul că acesta este un recidivist, cunoscut drept violent și a anunțat anterior faptelor, într-o discuție în bar, cu martor un barman, că el va sta 24 de ore în arest?!

ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here