Două crime și o sinucidere în Gorj!

2868

Mediatizate extrem de târziu de către autoritățile abilitate ale statului român, două crime și o sinucidere au ieșit ieri la iveală, după ce procurorii au decis să remită presei informații sumare cu privire la cele întâmplate.

Faptele s-au produs la sfârșitul săptămânii trecute, una dintre ale având loc la Novaci, cealaltă la Hurezani. Ambele reprezintă două tragedii care au marcat familiile celor dispăruți. În primul caz, este vorba despre un pensionar de 75 de ani care a stat la băut vineri seara cu un bun amic de-al său de pahar, cu mai bine de 20 de ani mai tânăr. La un moment dat însă între cei doi a izbucnit o ceartă, iar pensionarul a devenit extrem de violent. L-a lovit pe prietenul său până la lăsat fără suflare. Omul s-a folosit de o sapă cu care și-a lovit victima de mai multe ori în zona capului. Cel decedat lucra la o stână din zona Novaciului, iar agresorul este cunoscut cu antecedente penale, având probleme în cazier, după cum spun cei care îl cunosc. Omul s-a dus singur la Poliție și a povestit în miez de noapte ce anume făcuse, ulterior alegându-se cu acuzații care, probabil, îl vor ține în spatele gratiilor pentru tot restul vieții. O instanță de judecată a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de omor.
Același gen de acuzații sunt formulate și față de un bărbat din Hurezani, de 52 de ani, pe care însă procurorii nu îl mai pot ancheta pentru că omul și-a pus capăt zilelor după ce și-a ucis mai întâi soția. Faptele s-au produs tot la sfârșitul săptămânii trecute, ieri rudele îndoliate conducând victima pe ultimul drum.
Femeia, cu aproape 15 ani mai tânără decât soțul său, îl părăsise pe acesta, încercând să scape de violențele de care avea parte. Aceasta se retrăsese la rudele sale, dar vineri noaptea bărbatul furios a mers peste fosta soție și a lovit-o de mai multe ori cu un cuțit.
I-a provocat răni extrem de grave atât în zona gâtului, cât și a pieptului, ulterior victima fiind transportată la spital la Târgu Cărbunești. Medicii de aici au făcut tot posibilul în cursul nopții de vineri spre sâmbătă să o salveze pe femeie, dar pierderile de sânge și rănile grave au dus la decesul acesteia. După ce a realizat gravitatea faptelor sale, soțul violent a ales să își pună capăt zilelor. Omul s-a urcat în mașină, s-a dus la locuința sa din Totea de Hurezani și acolo s-a spânzurat. Gestul său a șocat pe toată lumea, nimeni negândindu-se la un astfel de deznodământ în relația dintre el și fosta soție. Bărbatul lucra la o sondă petrolieră din zonă, în timp ce soția era casnică. Cei doi aveau un băiat major care acum va trebui să trăiască restul zilelor cu povara acestei tragedii. Procurorii au comunicat ieri că au deschis dosar penal pentru comiterea mai multor infracțiuni în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs nenorocirea. Faptele avute în vedere de anchetatori sunt cele de omor, violare de domiciliu și ucidere din culpă. Și pentru ca tabloul sinistru să fie complet, anchetatorii au anunțat tot ieri că au finalizat cercetările într-un alt caz de omor, produs la Motru la începutul anului. O femeie și-a înjunghiat atunci soțul, iar acesta a decedat ulterior, la finalizarea cercetărilor procurorul de caz dispunând trimiterea ei în judecată.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a transmis printr-un comunicat de presă că procurorii au dispus trimiterea în judecată a unei femei, în stare de arest preventiv, pentru omor asupra unui membru al familiei. „În dimineaţa de 3 ianuarie, în jurul orelor 9.00, în timp ce se afla la locuinţa familiei din Municipiul Motru, pe fondul unui conflict verbal angajat cu soţul său – victima V.V., inculpata V.M. l-a lovit pe acesta cu un cuţit în zona abdominală, provocându-i leziuni interne grave (plagă înjunghiată abdominală penetrantă cu leziune de ligament rotund; hemiperitoneu masiv, şoc hemoragic) care, în ciuda intervenţiei chirurgicale de specialitate, au condus la decesul victimei”, se menționează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here