Două companii din Gorj, sancţionate de către comisarii Gărzii de Mediu

166

Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Gorj au efectuat, în perioada 1-15 august, 42 de inspecţii în teritoriu, din care 21 în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate şi alte 21 de controale în domeniul protecţiei mediului. În urma acestor acţiuni de control, două societăţi din Târgu-Jiu, respectiv S.C. Lafarge Romcim SA Sucursala Târgu-Jiu şi S.C. OMV Petrom S.A au fost sancţionate cu amenzi usturătoare.

În decursul acestor două săptămâni, au avut loc şi alte 13 inspecţii planificate şi 29 de inspecţii neplanificate. 11 din cele neplanificate au venit în urma unor sesizări.
Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj au mers astfel în inspecţie la cel mai mare producător de ciment la nivel mondial care are sucursala la Târgu-Jiu. Este vorba despre S.C. Lafarge S.A. În urma cestei acţiuni de control compania a fost sancţionată cu 15.000 de lei din cauza faptului că nu a respectat toate procedurile şi cerinţele legale. Mai precis a creat disconfort şi praf locuitorilor din zona limitrofă a ariei de desfăşurare a activităţii.
O altă companie sancţionată de către inspectorii Gărzii de Mediu a fost S.C. OMV Petrom S.A. Aceasta a primit o amendă în valoare de 30.000 de lei. Motivul principal al sancţiunii a fost acela că societatea a înregistrat pierderi de ulei uzat pe sol şi în rigola de preluare a apei fluviale.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here