Două cazuri de coronavirus, confirmate în rândul cadrelor didactice din Gorj

2146

Zeci de cadre didactice din Novaci și Turceni au intrat în carantină chiar înainte de începerea anului școlar, după ce doi dintre colegii lor au fost confirmați cu coronavirus. La Novaci a fost luată decizia ca liceul să-și desfășoare activitatea conform scenariului 3, ceea ce înseamnă că toate orele se vor desfășura online. La Turceni însă, elevii au mers la școală, fiind luată măsuri pentru suplinirea cadrelor didactice care nu-și mai pot desfășura activitatea didactică.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Narcis Stoian, la nivelul județului nostru au fost confirmate două cazuri de coronavirus în rândul cadrelor didactice. Unul dintre aceste cazuri este cel al unui profesor de la Liceul Teoretic Novaci. Cum acesta a participat la ședințe cu colegii înainte de a fi confirmat, circa 30 de cadre didactice de la unitatea de învățământ respectivă au trebuit să intre în carantină. Decizia a fost luată, duminică seara. ,,Profesorii care au fost carantinați au optat pentru a face orele în regim de voluntariat, din respect pentru elevii liceului și părinții acestora! Menționăm că, la ședințele desfășurate săptămâna trecută și la care a participat cadrul didactic confirmat pozitiv SARS-CoV-2, au fost respectate toate măsurile de siguranță (purtarea corectă a măștii și distanțarea fizică) de către toți participanții. Aceleași măsuri de siguranță au fost respectate permanent în incinta instituției”, a anunțat directorul Liceului Teoretic Novaci, Mădălina Popica, pe pagina de Facebook a unității de învățământ. Cel de-al doilea caz confirmat este cel al unei învățătoare de la Turceni, unde nouă cadre didactice au intrat în carantină. Elevii de la clasele primare au mers însă la școală, ieri, fiind luate măsuri pentru suplinirea orelor.

Niciun caz confirmat la Turburea
O altă localitate în care au existat suspiciuni de coronavirus în rândul cadrelor didactice este Turburea. Cinci cadre didactice din localitatea respectivă ar fi făcut niște teste rapide ce au ieșit fals pozitive. Potrivit directorului DSP Gorj, testele efectuate la laboratorul de la spitalul din Târgu-Jiu au ieșit însă negative.

Prima zi de școală – elevi cu măști pe față și părinți înghesuiți la porțile școlilor
În restul școlilor din județ s-au respectat scenariile de funcționare anunțate săptămâna trecută.
La școlile din municipiul Târgu-Jiu, elevii au intrat în curțile unităților de învățământ cu măști pe față și și-au ocupat locurile în sălile de clasă amenajate conform regulilor în vigoare. Mai ,,indisciplinați” au părut a fi părinții, care, chiar dacă au purtat măști, au uitat de regulile de distanțare socială; mulți dintre ei, din dorința de a le fi alături copiilor în prima zi de școală, au sfârșit prin a se înghesui pe la porțile școlilor.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here