Două accidente cu șase răniți la Scoarța

1608

O porțiune de câteva sute de metri din drumul național ce trece prin Scoarța a fost sâmbătă, la prânz, scena a două accidente care, din fericire, s-au încheiat fără morți. În schimb, șase persoane au fost rănite și au fost transportate la spital. Totul a început cu un impact frontal între două motociclete, produs la intersecția drumului care duce spre Bobu.
Un tânăr motociclist din Republica Moldova, aflat pe o motocicletă înmatriculată în Austria, a intrat în depășirea unei mașini, numai că a intrat pe contrasens. Aici, a izbit în plin o altă motocicletă, înmatriculată în Ungaria, pe care se aflau doi soți. Motocicleta acestora a luat foc în urma impactului și s-a făcut scrum. Au intervenit apoi pompierii militari pentru a lichida incendiul, iar trei echipaje medicale i-au transportat pe răniți la spitalul din Târgu-Jiu.
„Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un tânăr de 21 de ani, din Republica Moldova, în timp ce conducea o motocicleta pe DN 67 Scoarța, din direcția municipiului Târgu-Jiu către orașul Horezu, s-a angajat în depășirea unui autoturism, moment în care a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă, din sensul opus, de către un cetățean maghiar, de 54 de ani. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea celor doi motocicliști și a unei femei care se afla pasager pe una din motociclete, aceștia fiind transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a anunțat IPJ Gorj. La scurt timp după producerea acestui accident, un altul a avut loc la câteva sute de metri distanță. Un șofer a ajuns cu mașina în șanț, el și două femei fiind rănite. Cel mai probabil comentau pe seama accidentului pe lângă care au trecut și au ajuns involuntar să aibă nevoie de sprijinul echipelor de acordare a primului ajutor. „De aceasta dată, un autoturism a părăsit partea carosabila și a intrat într-un șanț. La fața locului a fost direcționată autospeciala din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu și alte 3 ambulanțe din cadrul SAJ Gorj. În urma impactului au rezultat 3 victime (două femei și un bărbat). Persoanele nu erau încarcerate, erau conștiente, li s-a acordat primul ajutor calificat la fața locului, iar ulterior au fost transportate la spitalul din Târgu-Jiu”, a transmis ISU Gorj. La fiecare dintre accidente polițiștii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă. Pe parcursul cercetărilor la fața locului, traficul a fost întrerupt pentru scurte perioade de timp, suficient cât să se formeze coloane care ulterior să fie nevoite să se deplaseze cu viteze mai mici până la afluirea traficului.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here