Dotări pe bani europeni la Spitalul Județean Târgu-Jiu

1672

În contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, Consiliul Judeţean Gorj a derulat, la nivelul judeţului, un program amplu de sprijinire a sistemului sanitar şi a celui de asistenţă socială, fondurile fiind asigurate din bugetul Uniunii Europene.

„Cu sprijinul direct al cadrelor medicale, cărora vreau să le mulțumesc pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă în derularea acestui proiect, Consiliul Județean a reușit să achiziționeze, prin implementarea proiectului «Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul județului Gorj», finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională: paturi electrice pentru terapie intensivă, laringoscop cu fibră optică, video laringoscop, monitoare pentru funcții vitale, ventilatoare mecanice, aspiratoare chirurgicale, injectomate, infuzomate, ecografe, aparate mobile de radiologie, EKG cu 12 canale. Vor mai fi achiziționate în următoarea perioadă și alte echipamente și aparatură medicală de ultimă generație, necesare pentru a asigura un serviciu medical la standarde europene”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu. Valoarea totală a proiectului este de 14,68 milioane lei cu TVA, conform contractului de finanțare semnat în toamna anului trecut.

Noi paturi și saltele
Recent, au sosit noi dotări pentru secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă și Unitatea de Primiri Urgențe, acestora fiindu-le repartizate paturi noi de terapie intensivă și saltele.
„Produsele menționate au fost furnizate în baza contractului nr. 19062 din 24.11.2021, încheiat între Consiliul Județean Gorj și furnizorul declarat câștigător, și au fost repartizate Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, județul Gorj, după cum urmează: paturi electrice terapie intensivă cu saltea antiescară pasivă – 25 bucăți: 7 bucăți pentru secția ATI 2 – locația din strada Tudor Vladimirescu, 10 bucăți pentru secția ATI 2 – locația din strada A.I Cuza și 8 bucăți pentru secția ATI 1 – locația din strada Progresului și saltea antiescară activă – 13 bucăți: 3 bucăți pentru secția ATI 2 – locația din strada Tudor Vladimirescu și 10 bucăți pentru secția ATI 1 – locația din strada Progresului”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Gorj.
În contextul actualei pandemii, eforturile CJ Gorj au fost direcționate atât pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, precum și pentru limitarea efectelor acestui virus asupra populației județului Gorj.
„De aceea, achiziționarea aparaturii și a dispozitivelor medicale de strictă necesitate, dublată de asigurarea necesarului de echipamente specializate de protecție pentru personalul medical și pentru efectuarea transportului izolat al persoanelor afectate, au reprezentat și reprezintă în continuare o prioritate și o condiție esențială pentru obținerea unui răspuns în timp util și eficient al sistemului medical public gorjean la criza COVID-19”, a mai precizat Consiliul Județean Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here