Dotări noi pentru Spitalul Județean în lupta cu infecțiile nosocomiale

446

Consiliul Județean Gorj a lansat o licitație deschisă pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente medicale și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Bugetul este de peste 2,5 milioane lei, bani europeni.

Proiectul vizează dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu la nivelul standardelor internaționale, în sensul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) prin investiții în infrastructura spitalului, în controlul microbiologic al aerului din secțiile și compartimentele spitalului prin instalații specifice de aer condiționat, instalații de dezinfectare a personalului medical, precum și echipamente de decontaminare a mediului și pentru sterilizare.
„În măsura în care Spitalul Județean va fi dotat la nivelul standardelor internaționale în ceea ce privește asigurarea precauțiilor suplimentare de contact (accesul la echipament personal de protecție, produse medicale pentru asigurarea asepsiei, educația continuă a personalului în privința igienei), a precauțiilor suplimentare pentru transmiterea respiratorie sau prin aerosoli (echipament special de protecție), aceste investiții vor conduce pe termen lung la consolidarea sistemului de sănătate din România și la reducerea impactului major pe care circulația germenilor multirezistenți la antibiotice îl are, nu doar la nivel național.
Obiectivul general al proiectului vizează adaptarea infrastructurii existente a spitalului, prin dotarea cu echipamente pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM). Realizarea acestui proiect contribuie la îndeplinirea obiectivele PNRR, de asigurare a unui echilibru optim între prioritățile Uniunii Europene și necesitățile de dezvoltare a României, în contextul recuperării după criza COVID-19 care a afectat semnificativ țara, așa cum a afectat întreaga Uniune Europeană și întreaga lume”, potrivit documentației.

Investiții prin PNRR
Așadar, proiectul va contribui la reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, precum și la identificarea acestora prin metode inovative, prin dotarea Compartimentului de Microbiologic din cadrul Laboratorului de Analize Medicale cu echipamente tehnologice de ultimă generație, ce se vor integra în fluxul existent de lucru.
„Necesitatea dotării Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale este determinată de urgența luării unor măsuri cu caracter excepțional, pentru limitarea răspândirii infecțiilor intraspitalicești în rândul populației județului Gorj, ce presupun cu prioritate achiziționarea unor dotări medicale de strictă necesitate, în vederea asigurării unei funcționări optime a întregii activități spitalicești. Produsele care fac obiectul prezentei achiziții vor contribui la reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) componentă esențială în vederea îndeplinirii obiectivelor specifice ale proiectului «Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale» finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României”, se mai arată în caietul de sarcini.
Contractul a fost împărțit în 19 loturi. Pe lista de achiziții se află, între altele, hote de siguranță biologică cu flux laminar, termostate cu temperatură reglabilă, o instalație de apă purificată, lămpi UV, sisteme de aeromicrofloră sau de identificare și antibiogramă.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 22 iulie, pentru toate loturile, criteriul de atribuire cel mai bun raport calitate-preț având o pondere de 40%.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here