Dotări noi la Salvamont Gorj

299

Recent, dotarea salvamontiştilor gorjeni s-a mai îmbunătăţit cu două noi echipamente de salvare. Acestea sunt echipamente de ultimă generaţie, menite să asigure o securitate sporită în timpul acţiunii de salvare, atât pentru salvator, cât şi pentru accidentat. Este vorba de un tripod de salvare folosit pentru intervenţiile în pereţii montani, în avene, în canioane sau în puţuri, şi de o placă de salvare folosită la salvarile din torentele de apă sau în intervenţiile  pe suprafeţele de apă îngheţate.

Achiziţionarea noilor echipamente care au intrat în dotarea Salvamont Gorj a fost posibilă datorită unei sponsorizari acordate de către ROMATSA Bucureşti, în semn de apreciere pentru intervenţiile de excepţie realizate de salvamontiştii gorjeni în perioada inundaţiilor. „Cele două echipamente au fost achiziţionate direct de la firmele producatoare din Austria, respective Olanda. Ambele au fost prezentate în expoziţia organizată de Salvamont Gorj în Baia de Fier, cu ocazia sărbătorii „Coborâtul oilor de la munte”, prilej cu care a fost testat şi s-au facut primele exerciţii de salvare cu tripodul”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

O nouă prezentare, la Runcu
Echipamentele vor fi prezentate, alături de alte materiale de lucru şi intervenţie specifice, şi în ziua de vineri, începând cu ora 10, la Runcu, unde se va inaugura noua Bază Salvamont. Această festivitate va reprezenta inaugurarea simbolică a tuturor cele nouă baze de salvare intrate în folosinţa salvamontiştilor gorjeni în acest an.
Trebuie reamintit faptul că anul 2014 a fost anul de vârf al intervenţiilor salvamontiştilor gorjeni, atât ca număr de intervenţii, cât şi ca dificultate şi număr de persoane salvate.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here