Dotări de peste 400.000 lei pentru școlile din Urdari

510

Unitățile de învățământ din comuna gorjeană Urdari vor beneficia de dotări pe fonduri europene. Investiția depășește 400.000 de lei, fondurile fiind asigurate prin PNRR.
În ultimii cinci ani, Școala Gimnazială nr. 1 Urdari și structurile arondate nu au beneficiat de investiții în materiale didactice și echipamente digitale. A fost schimbat doar mobilierul în câteva săli de clasă.
„Mobilierul cu care sunt dotate școlile și grădinițele este învechit, iar echipamentele IT sunt depășite moral, astfel încât procesul educațional nu este unul adaptat situației actuale, nu oferă un cadru optim de desfășurare a activităților educaționale și se confruntă și cu un nivel redus de adaptare la societatea digitală”, potrivit caietului de sarcini.
La Școala Gimnazială nr. 1 Urdari învață circa 240 de elevi. Școala dispune de cinci săli de clasă, un laborator de informatică dotat cu calculatoare achiziționate în anul 2008, laborator de biologie-fizică-chimie, cabinet de limba română, de matematică și unul de limbi străine, care nu sunt dotate corespunzător.
De dotări ar urma să beneficieze inclusiv Școala Gimnazială Fântânele, precum și grădinițele din Fântânele, Urdari și Hotăroasa. Se vor achiziționa table interactive, sisteme de sunet, imprimante multifuncționale, laptopuri și calculatoare, routere wi-fi, camere videoconferință, scanere portabile.
Contractul a fost împărțit în trei loturi, firmele interesate având termen până pe data de 21 februarie să depună cererile sau ofertele de participare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here