Dosarul ,,Vladimir II”, la Motru! Denunț pentru lucrări neefectuate, dar plătite aproape 100%

3612

* 1700 de metri liniari de bordură, lipsă
* Aproape un kilometru de asfalt nu există
* Firmă din Bălești, pasibilă de dosar penal

Compartimentul de Audit, Juridic, Economic al Primăriei Motru i-a solicitat, în scris, primarului municipiului Cosmin Morega să sesizeze organele abilitate (IPJ-SICE, Parchet Județean…) în legătură cu o lucrare începută în vara anului trecut, nefinalizată, dar plătită aproape în totalitate de UAT. Mai exact, în raportul Compartimentului se precizează faptul că, în cazul acestei investiții, caietul de sarcini întocmit avea o perioadă de execuție a lucrării de doar 15 zile, asta pentru a avantaja firma care a și câștigat-o, lucrările făcute sunt de proastă calitate, nu s-a respectat amplasamentul, nu bat suprafețele și, mai mult, lipsesc 1800 de metri liniari de bordură și peste 700 de mp de asfalt.

Mai mult, la un an de la începerea lucrării, aceasta nu este finalizată, trecând perioada de execuție din contract.
De asemenea, firmei de construcții nu i se calculează însă penalități conform contractului, iar societatea din Bălești nu se dă peste cap pentru a întreprinde demersuri în vederea rezolvării problemei.
Poate și pentru că societatea a luat deja aproape toți banii pe lucrarea de mântuială efectuată, nemaifiind interesată să facă și restul. Angajați ai primăriei susțin că ar fi fost obligați să semneze acea recepție a lucrării care s-a executat chiar înainte de alegerile locale, mai exact, în pre campanie.
Funcționarii sunt pasibili să fie trași și ei la răspundere pentru o lucrare plătită, dar neterminată și realizată parțial de mântuială.
Reamintim că, la Vladimir, un pod nefinalizat a fost recepționat ca fiind gata, firma plătită în totalitate, iar cei vinovați trimiși în judecată pentru abuz în serviciu. Dosarul a trecut cu condamnări de fond și se află în apel la Craiova.
Primarul Cosmin Morega susține că va da curs solicitării venite de la subalternii săi și va sesiza organele competente.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here