Dosarul Turceni-Rovinari, amânat până la toamnă

669

Procesul Turceni-Rovinari, în care fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova sunt judecaţi pentru fapte de corupţie, a fost amânat pentru luna septembrie. La termenul de luni, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au fost audiaţi ca martori trei jurişti de la fostul Complexul Energetic Rovinari, care au dat detalii despre modul în care societatea a încheiat mai multe contracte de asistenţă judiciară cu casa de avocatură Şova şi asociaţii. Audiat a fost şi fostul director al CE Rovinari, Gheorghe Daviţoiu-Leşu.
Fiind vacanţă judecătorească în perioada 1 iulie – 31 august, magistraţii au decis ca următorul termen din acest caz să fie pe 9 septembrie.
Anul trecut, Victor Ponta a fost achitat pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, iar Dan Şova a fost achitat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.
De asemenea, au fost achitaţi şi fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, şi fostul director economic al Complexului Energetic Turceni, Laurenţiu Graure. În schimb, fostul director al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi la plata unor daune de peste două milioane de lei.
DNA a contestat achitările, iar un complet de 5 judecători de la Înalta Curte urmează să dea o decizie în acest caz.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here