Dosarul SC Minprest Serv a fost respins! Societăţi din Gorj şi Penitenciarul Târgu-Jiu au obţinut finanţare prin Rabla 2015

299

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă închiderea unei noi etape de evaluare a dosarelor depuse în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, destinat persoanelor juridice. Peste 18.000 de tichete au fost rezervate până în prezent în cadrul programului Rabla din acest an, atât de persoanele fizice, cât şi de cele juridice.

Mai multe societăţi comerciale din judeţul Gorj au fost acceptate la plată în etapele Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional – sesiunea 4 mai – 30 octombrie 2015, destinat proprietarilor persoane juridice, operatori economici fără personalitate juridică sau proprietari organizaţii profesionale care sunt organizate şi îşi desfăşoară activitatea în una din formele de exercitare a profesiei liberale – Rabla 2015. Până în ora actuală, la sediul din Bucureşti al AFM au fost depuse 2.043 de dosare de către persoanele juridice şi instituţiile publice din ţară. Au fost analizate 1.243 dosare, din care 618 dosare au fost acceptate, pentru 2.089 de autovehicule şi 625 dosare au fost respinse.
Pe lista beneficiarilor persoane juridice, se află şi câteva societăţi din Gorj, mai precis patru care au primit aprobare de includere în programul de finanţare al Rabla 2015. Una dintre societăţi a primit aprobare pentru casarea a trei autovehicule, primind o finanţare de 19.500 de lei pentru cumpărarea a altor trei maşini noi. Doi alţi operatori economici au primit câte 6.500 de lei fiecare pentru scoaterea din uz şi, ulterior, cumpărarea unei noi maşini. Cea de-a patra societate acceptată la finanţarea în cadrul Rabla 2015 destinat persoanelor juridice a primit o finanţarea de 19.500 de lei pentru cumpărarea a trei noi automobile.

rablaAviz favorabil pentru Penitenciar, respingere pentru Minprest
Pe listele AFM, se regăseşte şi Penitenciarul Târgu-Jiu care a primit aprobare şi finanţare cu 6.500 lei pentru achiziţionarea unui nou autovehicul. La polul opus, există şi o societate din judeţul Gorj al cărui dosar a fost respins: SC Minprest Serv SA. Dosarul acestei unităţi a fost depus la AFM la data de 16 iunie 2015, iar comisia de analiză a dosarelor a respins în luna august solicitarea, motivul fiind reprezentat de faptul că, la dosarul înregistrat de SC Minprest Serv SA, se regăsea un certificat de atestare privind obligaţiile la bugetul de stat din care reieşea că societatea prezintă datorii.

Mai au o lună la dispoziţie
Firmele, instituţiile şi reprezentanţii profesiilor liberale din judeţul Gorj interesaţi să participe la programul Rabla pot depune dosarele de finanţare la sediul AFM până pe 30 octombrie 2015. În cadrul programului Rabla 2015, au fost emise 25.000 de tichete, prin care, în schimbul casării unei maşini mai vechi de 8 ani se obţine o reducere de 6.500 de lei la cumpărarea uneia noi. Persoanele juridice trebuie să depună un dosar la AFM pentru a beneficia de program, în timp ce persoanele fizice se înscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here