Dosarul lotului Peștișani, a patra amânare a verdictului

504

Grea decizie mai are de luat un complet de la Înalta Curte de Casație și Justiție, atât de grea încât magistrații au amânat ieri din nou pronunțarea unui verdict în dosarul în care primarul de la Peștișani, Florin Pavel, și șeful său de partid, senatorul Dian Popescu, sunt cap de afiș, alături de alți patru inculpați. Judecătorii ar fi trebuit să dea ieri un verdict pe care toată lumea îl aștepta, însă aceștia au amânat cu încă două săptămâni pronunțarea sentinței care ar fi clarificat cât de cât lucrurile nu doar pentru inculpați, ci și pe scena politică locală, o eventuală condamnare a șefului PNL Gorj complicându-i acestuia și mai mult situația în partid.

Judecătorii au stabilit ca dată de pronunțare a verdictului ziua de 13 noiembrie, zi în care toți cei șase inculpați speră să aibă noroc. Primarul Florin Pavel a și fost arestat preventiv aproape un an de zile în acest dosar, el fiind judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, luare de mită și neglijență în serviciu, anchetatorii susținând că a primit de la șeful său de partid, Dian Popescu, 7000 de lei în campania electorală din 2008, în schimb oferindu-i contractul pentru a ridica la Peștișani un teren de fotbal. Senatorul liberal a fost reținut și el 24 de ore în acest dosar, alături de fratele său Gabriel, ambii fiind acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, precum și fals în înscrisuri sub semnătură privată și dare de mită.
Firma lor ar fi primit peste 150.000 de lei pentru lucrări neefectuate, la fel ca și firma lui Dan Radu Floarea, care avea de executat la Peștișani un campus școlar pentru care ar fi încasat 1,6 milioane lei pe degeaba, acuzațiile ce-i sunt aduse omului de afaceri fiind similare cu cele ale lui Dian Popescu. Acesta este și el judecat pentru dare de mită pentru că i-ar fi modernizat primarului un apartament, în schimb firma sa primind lucrările de la campusul școlar. Pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată este judecat și Dumitru Pârvulescu, fost șef la Finanțele Publice Gorj și secretar de stat în Ministerul Economiei, care l-a îndemnat pe Pavel să semneze două contracte de cesiune de creanță de 2,5 milioane lei către două persoane fizice. Dirigintele de șantier de la campusul școlar, Nicolae Isar, a fost și el trimis în judecată și așteaptă un verdict în dosarul de la Înalta Curte, el fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și fals intelectual, în baza semnăturilor sale făcându-se plățile de 1,6 milioane lei pentru lucrări neefectuate.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here