Dosarul împrumuturilor cu acte false. Doi suspecți după gratii, unul în arest la domiciliu

867

Două persoane au fost arestate pentru 30 de zile și o alta a fost plasată în arest la domiciliu în dosarul împrumuturilor cu acte false de la Asociația CAR Lonea.

Opt percheziții domiciliare au avut loc luni în Gorj într-un dosar penal având ca obiect infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic.
Activitățile s-au desfășurat în localitățile Târgu Jiu, Rovinari, Bălești, Cornești și Peștișani, iar trei mandate de aducere au fost puse în executare.
„Din cercetările efectuate a reieșit faptul că o angajată a unei asociații (nred. Asociația CAR Lonea), împreună cu alte două persoane, ar fi întocmit în fals 63 de contracte de împrumut, pe numele a 53 de persoane, din județul Gorj, folosindu-se, în acest sens, de documente falsificate, modalitate prin care au indus în eroare reprezentanții unei instituții de credit, în scopul de a obține un folos patrimonial injust, fiind cauzat un prejudiciu de 886.050 de lei”, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente falsificate, care vor fi folosite pentru continuarea cercetărilor.

O lună de arest preventiv
Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore și prezentați ulterior instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Târgu Jiu a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile față de două persoane și măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de cea de-a treia persoană.
„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu (…) dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.05.2024 şi până la data de 26.06.2024, inclusiv, a inculpatei A.R., pentru săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune – 63 acte materiale, fals material în înscrisuri oficiale – 139 acte materiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată – 551 acte materiale și fals informatic – 63 acte materiale. (…) Dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.05.2024 şi până la data de 26.06.2024 inclusiv, a inculpatului BRA, pentru săvârşirea infracțiunii de complictate la înșelăciune, în formă continuată – 63 acte materiale. În temeiul art. 227 C.p.p., respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.Jiu cu privire la luarea măsurii arestlui preventiv faţă de inculpatul IVA, pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune, în formă continuată – 51 acte materiale. (…) dispune luarea faţă de inculpatul IVA, cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de complictate la înșelăciune, a măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.05.2024 şi până la data de 26.06.2024, inclusiv”, a decis instanța, sentința nefiind definitivă.
Cei doi au contestat măsura arestului preventiv.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here