Dosarul de includere a operelor brâncușiene în UNESCO, blocat până în 2021

23

După ce în urmă cu câțiva ani, autoritățile târgujiene au primit aviz negativ de includere a Căii Eroilor în patrimoniul mondial UNESCO, acum, un nou eșec se arată la orizont.

În ciuda faptului că specialiști de la nivel local, național si chiar internațional, alături de autoritățile locale, au efectuat alte demersuri pentru înaintarea unui nou dosar în vederea includerii operelor brâncușiene de la Târgu Jiu în UNESCO, sâmbătă, Dan Vîlceanu, deputat PNL de Gorj, le-a dat iubitorilor lui Brâncuși și operei acestuia din urmă, o veste deloc încurajatoare.
“Dosarul de includere a operelor lui Constantin Brâncuşi în patrimoniul UNESCO este blocat până în 2021! Îmi pare rău să dau eu această veste proastă! Informația apare în răspunsul Ministerului Culturii la o interpelare pe care am făcut-o pe acest subiect. Marți, 8 ianuarie, voi merge la ministrul culturii pentru a afla ce se întâmplă cu acest dosar pentru care PSD dădea asigurări că va fi un succes. În timp ce Brâncuşi este printre cei mai bine vanduți sculptori din lume şi inspiră milioane de oameni, statul român îşi arată nepriceperea.
Merg la Minister pentru că vreau să ştiu şi ce se întâmplă cu proiectul Muzeului Brâncuşi cu urma să fie în Casa Gănescu, proiect amânat de ani de zile. De asemenea, voi argumenta importanța alocării de fonduri pentru modernizarea Căii Eroilor. Voi face şi un amendament la bugetul țării deoarece cred că dezvoltarea Târgu Jiului trebuie să se facă în jurul Axei Brâncuşi”, a anunțat sâmbătă dimineață, Dan Vîlceanu, deputatul PNL de Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here