Dosarul celor două “Virginii” din Meteor: Magistraţi, bulibăşiţi intenţionat de un executor judecătoresc

814

În cartierul târgujian Meteor există două femei cu acelaşi nume: Virginia Mihai. Deşi femeile locuiesc la câteva sute de metri una de cealaltă, pe străzi diferite, una fiind căsătorită iar alta nu, una deţinând un teren iar alta nimic, la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj, una a exclus-o pe alta. Lucrurile sunt complicate la prima vedere dar cert este că încurcătura apărută în documente în anul 2012 a fost reglată abia acum, dar tardiv, deoarece documentul cu pricina i-a fost deja eliberat unui executor judecătoresc din Motru, stând la baza unui contract de adjudecare, aprobat de instanţă în vara acestui an. Încurcătura depistată de angajaţii de la Cadastru Gorj stă însă, printre altele, la baza executării de la finalul lunii trecute a unei vile din Meteor, când familia Virginiei Mihai, domiciliată pe Merilor nr. 29, a rămas fără acoperiş deasupra capului. Persoana rămasă fără casă, deşi nu figurează nicăieri că proprietatea este a ei, îl acuză pe executorul judecătoresc, Constantin Diaconiţa, de abuz în serviciu dar şi că a indus în eroare instanţele de judecată din ambele municipii din Gorj pentru a satisface dorinţele patrimoniale ale clientului său.

virginii (2)Oficiul de Cadastru Gorj a eliberat în 5 iunie 2012 un certificat cu privire la identificarea numărului topografic şi de carte funciară executorului judecătoresc din Motru, legat de Virginia Mihai, care a rămas luna trecută fără casă. Deşi femeia în cauză are trecut CNP-ul la cererea depusă de Constantin Diaconiţa, este identificată la OCPI Gorj o altă Virginia Mihai, singura de altfel care are o proprietate pe numele său, întregistrată la această instituţie. Mai exact OCPI Gorj o identifică pe Virginia Mihai, căsătorită cu Mihai Gheorghe, care domiciliază pe str. Microcolonie, nr. 17. Încurcătura de nume ajută executorul care realizează însă că e vorba de o altă persoană, cea trecută în acte având declarat un teren şi nu vila executată în noiembrie. Pe parcurs juriştii OCPI clarifică şi ei încurcătura şi o comunică executorului care, după cum s-a verificat săptămâna trecută la OCPI, continuă să insiste în documente că Virginia Mihai de pe Merilor are o proprietate ce poate fi executată pentru datoria de 80.000 de lei solicitată de Cornoiu Teodor Gheorghe.
Actele în cauză bulibăşesc instanţa din Târgu-Jiu care îi acordă executorului posibilitatea să încheie un act de adjudecare pe baza căruia s-a şi făcut executarea din noiembrie, acceptată însă de Judecătoria Motru. În actul de adjudecare se arată că Virginia Mihai care nu apare cu nicio proprietate la OCPI deţine însă vila din Merilor, cartierul Meteor.

virginii (1)Procesul verbal pentru sigilarea vilei, netrimis nici acum
Deşi femeia rămasă fără locuinţă a depistat abia recent că executorul s-a folosit de încurcătura de la OCPI Gorj, a rămas cu puţine căi de atac pentru recuperarea locuinţei. Aceasta solicită public executorului să-i trimită procesul verbal încheiat la sigilarea casei deoarece intenţionează să-l conteste. De asemenea, îl acuză pe executor de abuz în serviciu, deoarece susţine că proprietatea nu este pe numele ei, lucru aprobat şi de conducerea OCPI Gorj, dar şi că a indus în eroare instanţele judecătoreşti, proprietatea executată în baza documentelor trebuind să fie de fapt terenul celeilalte Virginia Mihai.
În ce priveşte executorul judecătoresc, deşi apelat telefonic, în cursul zilei de ieri, acesta nu a fost de găsit pentru a răspunde la acuzaţiile ce i se aduc dar are, în continuare, drept la replică.

img566 1Familie lăsată fără casă înainte de Crăciun
Reamintim că la finalul lunii noiembrie din vila de pe Merilor au fost daţi afară Virginia Mihai, dar şi copii şi nepoţii acesteia. În casă locuiau 7 persoane care au rămas fără acoperiş deasupra capului, pentru că un fost partener de afaceri al concubinului femeii i-a înşelat cu o factură fictivă de 80.000 de lei. Femeia şi-a strigat în presă nemulţumirea dar şi la Parchetul Târgu-Jiu unde a depus o plângere împotriva celui care, pentru o consulanţă fictivă, i-a emis, prin poştă, o factură de peste 80.000 de lei. Trimisă înapoi la expeditor, factura a stat însă la baza unui proces lung între părţi, ignorat de pârâţii, fără studii, mai ales că, recent, capul familiei a fost încarcerat. Datoria nu s-a prescris ci a fost, în continuare, solicitată de Cornoiu care a apelat la executorul judecătoresc pentru a-şi recupera, cu orice preţ, banii în cauză.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here