Dosarul BCR Gorj II, rejudecat de Tribunalul Argeş

225

Dacă Curtea de Apel Alba a decis miercuri pedepse mai mici în primul dosar BCR ,pentru cel de-al doilea ,avandu-i cap de afiş pe Dumitru Contoloru&CO,magistratii Curţii de Apel Piteşti au hotărât ieri să trimită dosarul la rejudecare. Acesta va ajunge iar pe rolul Tribunalului Argeş, care este instanţa de fond. Sentinţa nu este definitivă putând fi atacată cu recurs. Tribunalul Argeş decisese, în 30 aprilie 2013, ca fostul şef al BCR Gorj, Dumitru Contoloru, să fie condamnat la şase ani de închisoare, cu executare, iar fostul şef al BCR Novaci Sorin Popescu să execute o pedeapsă de opt ani. Alţi doi subordonaţi ai acestora, ofiţeri de credite, Ion Chiriac, Marilena Giurcă, precum şi omul de afaceri din judeţul Vâlcea, Ion Marin, patron al grupului de firme Rarora SRL, au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare, cu executare. De asemenea, se mai decisese ca toţi cei cinci inculpaţi să despăgubească BCR cu peste 30 de milioane de lei, contravaloarea prejudiciului produs prin acordarea de credite cu acte false.
Toţi cei cinci inculpaţi sunt judecaţi şi în alte procese ce vizează fraudarea BCR, dosarele fiind în diferite faze de judecată la diferite instanţe din ţară.
Direcţia Naţională Anticorupţie a anchetat la începutul anilor 2000 mai multe fraude comise la sucursala Novaci a BCR, dar şi la sucursalele sectoarelor 4 şi sector 6 ale aceleiaşi bănci, prejudiciul total estimat de anchetatori fiind de peste 270 de milioane de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here