Dosarul “Motorina” pleacă astăzi la Curtea de Apel Craiova

174

pag 4După ce instanţa Tribunalului Gorj s-a pronunţat în cazul celor patru inculpaţi din dosarul “Motorina”, Iustin Moţa, Bogdan Marius Mara, Elena Aida Prisacă şi Gheorghe Novăcescu Tony au declarat recurs în cazul sentinţei date de magistraţii din judeţul nostru. Acest lucru a fost confirmat ieri de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj, Ion Marin, care a menţionat că dosarul va părăsi astăzi instanţa gorjeană pentru a pleca la Curtea de Apel Craiova.

“Toţi patru au declarat recurs dar dosarul va pleca mâine(n.r. astăzi) la Curtea de Apel Craiova. Această instanţă va pune rapid un termen de judecată a recursului, în maxim 48 de ore”, a declarat Marin. Până la stabilirea recursului cei patru vor rămâne însă în arestul IPJ Gorj unde au intrat luni seară, instanţa pronunţându-se astfel: „Admite propunerea de arestare preventivă. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Moţa Iustin, Mara Bogdan Marius, Prisacă Elena Aida şi Novăcescu Gheorghe Tony pe o perioadă de 29 zile, începând de la data de 4.IV-2011 până la data de 2.V-2011, urmând a se emite mandate de arestare preventivă pentru această perioadă. Cu recurs în termen de 24 ore. Pronunţată în şedinţa publică din 4.IV-2011 ora 20 şi 7 minute”.

În ce priveşte dosarul “Motorina” aflat pe rolul Tribunalului Caraş-Severin, magistraţii de aici au stabilit luni un nou termen pe data de 2 mai, în acest caz dosarul fiind deschis la cererea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia prin Baza de Aprovizionare Rovinari, pentru recuperarea prejudiciului de la firma Licater SRL.

A.STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here