Dosarul “Microbuzul”, câştigat de Primăria Cărbuneşti

220

microbuz carbunestiIncidentul petrecut la începutul lunii octombrie la Câmpu Mare, unde microbuzul şcolar din Cărbuneşti a fost tras pe dreapta de poliţiştii de la Rutieră, pentru că transporta 18 vârstnici, a fost tranşat în instanţa de judecată.

Tribunalul Gorj le-a dat câştig de cauză autorităţilor locale, cărora organele de control le-au dat o amendă usturătoare de 230 de milioane de lei vechi, pentru că au utilizat mijlocul de transport pentru alt scop decât cel de a-i duce pe elevi la şcoală. Vârstnicii au fost coborâţi atunci din microbuz iar maşinii i s-au ridicat plăcuţele de înmatriculare.

Cadoul oferit de autorităţile locale din Cărbuneşti pentru 18 bătrânei din localitate, cu ocazia Zilei Vârstnicilor, s-a finalizat neplăcut în luna octombrie a anului trecut. Asta după ce excursia programată de autorităţi la Vâlcea, pentru aceste persoane, a fost stopată la Câmpu Mare de un echipaj al Poliţiei Rutiere şi de reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române(ARR). Maşina a fost oprită în trafic iar pasagerii au fost coborâţi pe şosea. De asemenea, plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculului au fost ridicate, iar autorităţilor locale din Cărbuneşti li s-a dat o amendă usturătoare. Una de 80 de milioane de lei vechi şi alta de 150 de milioane. Autorităţile au atacat în instanţă Serviciul Poliţiei Rutiere Gorj, reuşind să suspende şi în final să anuleze procesul verbal de reţinere a plăcuţelor de înmatriculare. Primarul localităţii, Mihai Mazilu, s-a bucurat de victorie şi a menţionat că a reuşit să anuleze şi cele două amenzi, în valoare totală de 230 de milioane de lei vechi. Sentinţa putea fi atacată cu recurs. “Am încredere în justiţia română şi ştiu că şi-a făcut datoria. Nu am făcut nicio ilegalitate că am transportat acei bunici la salină. Nu am transportat nuntaşi cu acel microbuz. De fapt din 120 de vârstnici numai 2 au văzut salina din Vâlcea”, a declarat edilul local Mazilu. Microbuzul buclucaş se află în circulaţie din octombrie, deoarece la trei zile de la incident plăcuţele de înmatriculare au fost recuperate de autorităţi. Acum transportă elevii navetişti la şcoală.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here