Dosarele pentru tichetele de Paşte, în analiza echipelor DPPS

386

Primăria Municipiului Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS), a încheiat, ieri, campania de depunere a cererilor pentru solicitarea de tichete sociale de Paşti, destinate cetăţenilor din municipiu cu venituri sub 300 de lei net pe membru de familie.

Aceste tichete sociale se acordă pornind de la Legea nr. 416, adică, nu numai că beneficiarii trebuie să aibă venituri sub 300 lei net pe membru de familie, dar trebuie respectate şi anumite condiţii: acele familii care solicită nu trebuie să deţină mai mult de locuinţa de domiciliu, mai mult de 1.000 mp teren intravilan, să nu deţină o maşină cu o vechime mai mică de 10 ani sau cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 de centimetri cubi. “22 martie a fost ultima zi pentru primirea cererilor pentru acordarea de tichete sociale destinate Sărbătorilor Pascale. În perioada 22 – 24 martie se vor verifica solicitările depuse, iar apoi cei de la DPPS vor da comandă. Valoarea fiecărui tichet este de 30 de lei şi se vor împărţi în Săptămâna Floriilor adică în perioada 3-7 aprilie. Până la 21 martie, s-au înregistrat 89 de solicitări aferente unui număr de 300 de tichete sociale. De asemenea, 574 de tichete sociale vor ajunge către beneficiarii de ajutor social care figurează în evidenţele instituţiei noastre”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
În 2016, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, la Târgu-Jiu s-au împărţit 1.269 de tichete sociale, iar de Crăciun alte 1.010 tichete au ajuns la beneficiarii târgujieni.
Tot în săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, municipalitatea de la Târgu-Jiu va oferi şi 50 de pachete alimentare tradiţionale pentru familiile cu condiţii materiale ori de sănătate deosebite.
“Vom oferi, ca în fiecare an, şi 50 de pachete alimentare. Acolo avem alte criterii şi ne adresăm acelor familii cu probleme deosebite, cu probleme de sănătate, copii mulţi, venituri foarte mici. Pachetele alimentare vor conţine produse tradiţionale: carne, drob, pască, ouă, cozonac, sucuri, cârnaţi. Anul trecut valoarea per pachet a fost de 168 de lei. Noi avem anumite familii în evidenţă pe care le luăm în considerare la fiecare sărbătoare pentru acordarea de pachete cu alimente tradiţionale. Avem părinţi văduvi cu mulţi copii, oameni în vârstă fără venituri, cu boli grave”, a spus directorul adjunct al DPPS Târgu-Jiu, Alina Toader.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here