Dosare penale şi amenzi pentru transportatorii de lemne

88

lemneO acţiune desfăşurată miercuri de poliţiştii gorjeni pe raza comunelor Turcineşti şi Schela s-a soldat cu dosare penale şi amenzi în valoare totală de peste 8000 de lei pentru transportatorii de lemne depistaţi cu nereguli.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Bumbeşti-Jiu au desfăşurat miercuri o acţiune în vederea combaterii ilegalităţilor în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, pe parcursul acţiunilor de control oamenii legii constatând patru infracţiuni de nerespectare a regimului transportului rutier public. Astfel, miercuri, în jurul orelor 14:30, în timp ce acţionau pe DJ 664 Turcineşti, oamenii legii l-au identificat pe V.I., în vârstă de 43 de ani din Bumbeşti-Jiu, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta 20 de mc de material lemnos, fără a deţine licenţă de transport mărfuri. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de transport rutier public fără licenţă şi consimţire a efectuării transportului rutier public fără licenţă. Tot miercuri, a fost identificat în trafic I.I., de 54 ani, din comuna Stăneşti, în timp ce transporta pe DJ 664 Sâmbotin, cu o autoutilitară 6,2 mc material lemnos esenţă fag, conform avizului de însoţire emis de Ocolul Silvic Brâncuşi. La solicitarea lucrătorilor de poliţie, conducătorul auto nu a putut prezenta licenţa de transport mărfuri pentru autoutilitara pe care o conducea. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de transport rutier public fără licenţă şi consimţire a efectuării transportului rutier public fără licenţă.

Amenzi de peste 8000 de lei

De asemenea, pe parcursul acestor acţiuni, poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Bumbeşti-Jiu au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 8.236 lei, şi au confiscat cantitatea de 2,1 mc material lemnos, care a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Jiu. Astfel, în timp ce acţionau pe DJ 665 Polovragi, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci au oprit pentru control un autocamion, la volanul căruia a fost identificat Ş.D., de 37 ani, din comuna Polovragi. Poliţiştii au constatat că bărbatul transporta cantitatea de 9,24 mc material lemnos esenţă ulm, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată şi predată la Ocolul Silvic Polovragi, iar Ş.D. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010. Oamenii legii avertizează că activităţile specifice în domeniu vor continua şi în perioada următoare.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here