Dosare penale pentru trei şoferi beţi

183

politia rutieraÎn perioada 30 decembrie 2011 – 1 ianuarie 2012, poliţiştii rutieri au întocmit 3 dosare penale pe numele unor conducători auto care au condus autovehicule pe drumurile publice, deşi prezentau o concentraţie alcoolică ce depăşea limita legală.

Un tânăr de 26 de ani din Drăguţeşti a rămas fără permis vineri seara după ce, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a urcat la volan şi a tamponat un alt autoturism, la volanul căruia se afla un bucureştean. În urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au stabilit că tânărul avea o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe lângă faptul că a rămas fără permis, gorjeanul este acum cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Tot fără permis a rămas şi un bărbat în vârstă de 53 de ani din Novaci, depistat de poliţişti în data de 31 decembrie 2011, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 C, pe raza localităţii Pociovaliştea, asta deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Prima zi a noului an i-a adus un dosar penal

Este vorba de un tânăr de 27 de ani din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara. Acesta a sunat în dimineaţa zilei de 1 ianuarie la 112 pentru a sesiza faptul că, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 66 Bumbeşti-Jiu, la Km 114+200 m, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat numai cu pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi au întocmit în cauză un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here