Dosare penale pentru transporturi ilegale de material lemnos

238

În timpul unei acţiuni de verificare a legalităţii transportului rutier public, poliţiştii au depistat trei conducători auto care efectuau transport de material lemnos, fără a deţine licenţă. Pe numele celor trei transportatori au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public.

În după-amiaza zilei de 28 august, la orele 15:40, în timp ce acţionau pe DJ 664/A, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu au identificat în trafic un bărbat în vârstă de 58 ani, din Târgu-Jiu, aflat la volanul unui autovehicul cu care transporta cantitatea de 3,5 mc material lemnos.
În aceeaşi împrejurare, poliţiştii au identificat şi un bărbat de 43 ani, din comuna Stăneşti, în timp ce transporta cu un autovehicul, pe DJ 664/A Curpen, cantitatea de 5 mc material lemnos. Câteva ore mai târziu, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au identificat un conducător auto de 48 ani, din comuna Cătunele, care transporta cu o autoutilitară pe DJ 671/B – Cătunele, cantitatea de 7 mc lemn de foc, de esenţă stejar. Nici unul dintre cei trei conducători auto nu poseda licenţă de transport, motiv pentru care s-au ales cu dosare penale. „Urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că nici unul din cei trei conducători auto nu deţinea licenţă de transport marfă, autorizaţie de transport în regim propriu ori alte documente necesare efectuării transportului de marfă intern sau internaţional. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele persoanelor în cauză, pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.
Roxana Lupu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here