Dosare penale pentru tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos

341

Doi tineri din Runcu şi Stăneşti s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos, după ce au fost reclamaţi că au tăiat fără drept şi sustras mai mulţi arbori.

La data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat, de 79 de ani, din comuna Stăneşti, despre faptul că în perioada 20-23 ianuarie a.c., un tânăr, de 27 de ani, din aceeaşi localitate, a sustras prin tăiere de pe picior 50 de arbori de esenţă salcâm de pe un teren cu vegetaţie forestieră pe care îl deţine apelantul în comuna Stăneşti.
De asemenea, la data de 24 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112 de o femeie, de 58 de ani, din comuna Runcu, despre faptul că un bărbat, din aceeaşi localitate, a tăiat şi sustras material lemnos de pe proprietatea sa. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că un tânăr, de 23 de ani, şi mama sa, de 45 de ani, ambii din comuna Runcu, au tăiat fără drept de pe picior şi sustras un arbore de esenţă salcâm, situat pe un teren izolat ce aparţine apelantei, după care l-au transportat cu un atelaj hipo la locuinţa unei femei, de 34 de ani, din aceeaşi localitate.
În cauză, asupra celor doi tineri şi a femeii de 45 de ani s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos fără a prezenta marcă silvică.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here