Dosare penale pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos

208

Mai mulţi gorjeni cu vârste cuprinse între 21 şi 63 de ani s-au ales cu dosare penale, după ce au tăiat ilegal sau au sustras material lemnos.

În cursul zilei de 22 octombrie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bolboşi au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 40 de ani, din comuna Bolboşi, cu privire la faptul că un alt bărbat, de 63 de ani, din aceeaşi localitate, taie şi sustrage arbori de pe un teren forestier, proprietatea sa. Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că în perioada 10-22 octombrie a.c., bărbatul ar fi tăiat opt arbori de esenţă cer de pe acel teren forestier, proprietatea reclamantului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de material lemnos. În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Crasna au depistat un bărbat de 44 de ani, din localitate, la scurt timp după ce tăiase trei arbori de esenţă salcâm de pe un teren cu vegetaţie forestieră situat pe raza comunei, teren aparţinând unui bărbat de 77 de ani, de asemenea, din localitate, care nu prezentau marcă silvică. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.
Vineri, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu, cu ocazia efectuării unui control pe linia furtului de material lemnos pe raza comunei Câlnic, au depistat doi tineri în vârstă de 21, respectiv 23 de ani, din comuna Băleşti şi municipiul Târgu-Jiu, în timp ce tăiau cinci arbori esenţă cer dintr-o pădure privată situată în punctul UP II Seuca, Cantonul 7. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here