Dosare penale pentru şoferii gorjeni

187

Doi conducători auto din judeţul Gorj s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. Este vorba de un tânăr din comuna Bolboşi care s-a urcat la volan, deşi nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, şi de un târgujian depistat în trafic cu o alcoolemie peste limita legală.

În după-amiaza zilei de 14 august, în timp ce acţionau pe DJ 673 A, pe raza comunei Bolboşi, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au oprit pentru verificări un autoturism, ce avea montate plăcuţe cu număr provizoriu de înmatriculare. „Poliţiştii l-au identificat la volan pe C.D.C., de 26 ani, din comuna Bolboşi, persoană care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. De asemenea, pe parcursul verificărilor efectuate, poliţiştii au mai constatat că autorizaţia de circulaţie pentru autovehicul era expirată din data de 12.01.2012. Poliţiştii au întocmit pe numele acestuia dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Prins beat la volan
Tot cu dosar penal s-a ales şi un târgujian, care s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice. „Poliţişti ai Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu l-au depistat pe A.M., de 39 ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu din municipiu. Pe parcursul controlului, poliţiştii rutieri au constatat că şoferul se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat Daniel Tică. Oamenii legii i-au reţinut conducătorului auto permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au întocmit pe numele acestuia dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
R.L.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here