Dosare penale pentru şoferi turmentaţi

436

politisti trafic (11)Mai mulţi conducători auto au intrat în 2011 cu chef şi voie bună, primele zile ale noului an aducându-le însă acestora dosare penale după ce oamenii legii i-au depistat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a făcut cunoscut ieri că alcoolemia cea mai ridicată descoperită la şoferii opriţi în trafic îi aparţine unui conducător de 37 de ani din Târgu Jiu.

Acesta nu conducea însă prin municipiu, ci pe o uliţă din satul Ştefăneşti, la Târgu Cărbuneşti, aparatul etilotest indicând o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Legislaţia prevede că, în asemenea situaţii, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. Un alt târgujian a fost tras pe dreapta la Bengeşti Ciocadia, tot în prima zi a noului an, el având o concentraţie alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un argeșean din Bascov a fost depistat și el cu o concentrație apropiată de cea amintită, șoferul respectiv având însă probleme suplimentare, mașina pe care o conducea fiind cu autorizaţia de circuluaţie provizorie expirată din luna august a anului trecut. De asemenea, un tânăr de 20 de ani din Drăguţeşti, a fost depistat pe strada 9 Mai din municipiu în timp ce conducea deşi avea o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul de expirat.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here