Dosare penale pentru mai mulţi şoferi

194

Mai mulţi şoferi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinşi pe picior greşit de poliţişti. Patru dintre aceştia consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, iar doi nu aveau dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Joi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti au depistat un bărbat, de 49 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Eroilor, având o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Vineri, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat la rândul lor un bărbat, de 44 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Constantin Brâncuşi, din localitate, având o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. La aceeaşi dată, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au mai depistat şi un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii, din municipiul Târgu-Jiu, având o concentraţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cele trei cazuri, pe numele şoferilor s-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Cu dosare penale, însă pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, s-a ales şi un bărbat de 34 de ani, din oraşul Filiaşi, judeţul Dolj, care a fost prins de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci în timp ce conducea un autovehicul pe D.N. 67 C, din localitate, având o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La volan, fără permis
Dosare penale au mai fost întocmite şi pe numele a încă doi gorjeni, depistaţi în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deşi nu aveau acest drept. Este vorba de un tânăr de 22 de ani, din Scoarţa, prins de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul Rutier în timp ce conducea un autoturism pe strada 23 August, din localitate, fără a deţine permis de conducere, şi de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Peştişani, depistat de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul Rutier în timp ce conducea un autoturism pe strada Unirii, din localitate, deşi avea permisul de conducere anulat.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here