Dosare penale pentru infracţiuni rutiere

286

dosar penalDoi bărbaţi s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Codul Rutier. Unul, un bărbat de 62 de ani, din Tismana a fost prins conducând un autoturism neînmatriculat, cu toate că avea dreptul de a conduce suspendat. Celălalt a fost prins băut la volan.

Doi gorjeni au fost identificaţi de către poliţiştii rutieri ai Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Gorj, săvârşind infracţiuni prevăzute de Codul Rutier. Miercuri seara, la orele 20:30, în timp ce acţionau pe raza localităţii Pocruia pentru verificarea transportatorilor de mărfuri, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana au oprit pentru control o autoutilitară la volanul căreia a fost identificat un bărbat de 62 ani, din localitate.

Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au constatat că respectivul autovehicul nu era înmatriculat pentru a putea fi condus pe drumurile publice. Mai mult, şoferul se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, permisul de conducere fiindu-i reţinut, anterior, de către poliţiştii rutieri, pentru abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri au întocmit pe numele suspectului, dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de conducere.

Băut, la volan

În noaptea de 4 august, ora 01:45, acţionând pe raza oraşului Ţicleni pentru identificarea acelor conducători care conduc autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ţicleni au identificat la volanul unui autoturism un bărbat de 39 ani, din localitate. Întrucât şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii rutieri au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest. Bărbatul a prezentat o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus pe gorjean, la Spitalul orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, aici, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării şi i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here