Dosare penale pentru focuri ilegale de artificii

200

Mai mulţi administratori de societăţi comerciale din judeţ s-au ales cu dosare penale în noaptea de Revelion, după ce au organizat focuri de artificii fără a avea autorizaţie în acest sens.

În ultima noapte a anului, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu poliţişti din cadrul subunităţilor, au efectuat verificări în baza Planului de acţiune “Foc de artificii” pe linia respectării prevederilor Legii nr.126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive.
Cu această ocazie au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 722 de materiale pirotehnice şi au fost întocmite dosare penale pe numele mai multor patroni care au organizat focuri de artificii ilegale.
“Au fost identificate mai multe persoane, care, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, au organizat fără drept jocuri de artificii cu articole pirotehnice din categorii diferite, fiind ridicate 53 de articole pirotehnice din categoriile II, III şi IV. În cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept”, a anunţat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here