Dosare penale pentru delicte silvice

236

taietori-lemnePatru gorjeni sunt cercetaţi de oamenii legii pentru tăiere şi furt de arbori. Astfel, în doar 24 de ore, au fost înregistrate trei dosare penale ca urmare a infracţiunilor silvice constatate de către poliţişti.

Numărul delictelor silvice cercetate de oamenii legii creşte pe zi ce trece. În doar 24 de ore, poliţiştii gorjeni au întocmit trei dosare penale pentru tăiere fără drept şi furt de arbori. De altfel, de la începutul lunii şi până în prezent au fost aplicate amenzi în valoare de peste 35.000 de lei şi au fost întocmite 7 dosare penale privind fapte de natură infracţională sau contravenţională constatate în domeniul silvic. Alte patru persoane sunt cercetate acum de poliţiştii gorjeni după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce transportau arbori tăiaţi în mod ilegal. Una dintre aceste persoane este un bărbat în vârstă de 40 ani din Novaci, depistat luni în timp ce transporta cu un tractor 6 ceri, nemarcaţi de către organele silvice. Suspectul ar fi tăiat arborii dintr-o pădure proprietate privată, situată pe raza satului Bălceşti. Materialul lemnos, evaluat la suma de aproximativ 1.400 de lei, a fost confiscat şi lăsat în custodie până la finalizarea cercetărilor. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de material lemnos. Tot luni, poliţiştii din Stoina au prins în flagrant un tânăr de 21 de ani din comuna Căpreni care tăiase mai mulţi salcâmi din fondul forestier aparţinând Ocolului Silvic Hurezani şi intenţiona să-i transporte acasă. Materialul lemnos, evaluat la suma de 728 lei, a fost lăsat în custodie la Ocolul Silvic Hurezani iar pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept şi sustragere de material lemnos.

Amenzi de peste 35.000 de lei

În perioada 1-16 octombrie, având în vedere faptele de natură infracţională sau contravenţională constatate în domeniul silvic, poliţiştii au întocmit 7 dosare penale şi au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171/2001 privind stabilirea contravenţiilor silvice, valoarea amenzilor depăşind suma de 35.000 lei. Poliţiştii, împreună cu specialiştii silvici, vor continua acţiunile punctuale pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here