Dosare penale pentru braconaj

353

Polițiștii gorjeni au întocmit în weekend două dosare penale pentru braconaj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și abuz în serviciu. Vizați de cercetări sunt un târgujian de 32 de ani, un paznic de vânătoare și un sexagenar din Samarinești.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana, cu sprijinul celor ai B.A.E.S.P, în baza unor date şi informaţii, au prins sâmbătă în flagrant delict un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce participa la o partidă de vânătoare pe fondul cinegetic nr. 5 Tismana, fără a fi consemnat în autorizaţia de vânătoare individuală. Acesta a fost autorizat pentru a deţine şi folosi arme și avea asupra sa o armă de vânătoare şi 15 cartuşe cu glonţ. Cu bărbatul respectiv se afla și paznicul fondului de vânătoare, de 46 de ani, din oraşul Tismana, angajat al Ocolului Silvic din localitate. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de “nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, “braconaj”, şi “abuz în serviciu”.

Vânătoare cu lațuri
Duminică, poliţiştii din cadrul B.A.E.S.P. Gorj s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat, de 61 de ani, din comuna Samarineşti, ar fi practicat vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari. Mai exact, în perioada 22 – 28 februarie, bărbatul ar fi instalat în punctul “Piticu” de pe raza comunei Dragoteşti – fondul cinegetic din Tehomir, mai multe laţuri pe care le verifică periodic. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, respectiv practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here