Dosar penal pentru şoferii beţi

149

ALCODoi conducători auto s-au ales cu dosar penal după ce au fost depistaţi de oamenii legii în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice. Cei doi şoferi au fost prinşi în timpul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii gorjeni la nivel judeţean, acţiune ce a vizat reducerea numărului accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool.

În noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au desfăşurat la nivel judeţean, acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Acţiunile au urmărit reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul consumului de alcool, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra efectelor negative ale încălcării prevederilor legale în vigoare. În cadrul acestei acţiuni au fost efectuate peste 200 de teste cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 9 sancţiuni pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată au fost constatate 3 infracţiuni privind conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi reţinute 11 permise de conducere.

Mort de beat, la volan

Unul dintre conducătorii auto sancţionaţi de poliţişti a fost un bărbat de 32 de ani din judeţul Mehedinţi, prins de oamenii legii în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe strada Macului din municipiu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. „Testat cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipiului Motru pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi au întocmit pe numele lui O.G.A., dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Un alt şofer, de această dată din Gorj, s-a ales cu dosar penal în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost depistat de poliţişti în trafic, sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai mult, oamenii legii au constatat că tânărul de 23 de ani nu poseda permis de conducere, astfel că pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală şi care nu posedă permis de conducere. Cei doi conducători auto au fost depistaţi în urma unei acţiuni a poliţiştilor rutieri din judeţul nostru, acţiune ce a vizat în principal diminuarea numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here