Dosar penal pentru fostul director Medințu și pentru fiul său, inginer la SE Rovinari! Ambii sunt cercetați pentru violență în familie exercitată asupra unui doctor psihiatru

2353

IPJ Gorj anunță că face cercetări pentru violență în familie, la adresa celor doi bărbați, Aurel Medințu și Dan Medințu, urmare a plângerii făcute, duminică seara, de dr.Cosmina Medințu. Femeia, noră și soție a celor doi, a susținut pentru Gorjeanul că ambii bărbați i-ar fi aplicat lovituri și i-au adresat injurii, femeia fiind scoasă din locuință, iar apoi oprindu-i-se accesul la copilul minor.

Aurel Medințu, fost director în CE Oltenia, și fiul său Dan Medințu, inginer la SE Rovinari, sunt acuzați de dr.Cosmina Medințu de agresiune și injurii, ce i-ar fi fost aduse femeii, în cursul serii de duminică. Asta, chiar în fața copilului minor, de nici 2 ani de zile.
Medicul psihiatru a fost nevoit să apeleze la 112, după ce ambii bărbați ar fi scos-o afară din domiciliul conjugal, în urma unei discuții în contradictoriu. De altfel, femeia și-a acuzat soțul de infidelitate, cei doi fiind deja în proces de divorț. Urmare a acuzelor, cei doi ar fi sărit la doctorița neajutorată și i-ar fi aplicat lovituri cu palmele și pumnii, agresând-o, de asemenea, verbal. În cauză, polițiștii i-au luat victimei declarații, cei doi bărbați refuzând să le răspundă oamenilor legii.

Vânătăi în zona gâtului și pe mâini
Incidentul s-a petrecut în Cartierul Primăverii din Târgu-Jiu, duminică, în jurul orei 20.00, echipajul de poliție ajungând la locuința familiei Medințu la scurt timp după ce evenimentul conjugal a fost anunțat de femeia de 45 de ani, la 112. Doctorița care avea vânătăi pe corp a fost dusă apoi la secție, la Poliția Târgu-Jiu, unde i s-au luat, imediat, declarații.
În cursul zilei de luni, medicul a făcut și o plângere penală, la poliție, împotriva socrului și a soțului, urmând să își ridice și un certificat medico-legal.La revenirea la domiciliu, după declarațiile date la poliție, dr.Cosmina Medințu i s-ar fi interzis, de către cel cu care și-a petrecut 10 ani de căsnicie, accesul la propriul copil. În atare condiții, femeia spune că a părăsit domiciliul conjugal, luând din casă doar câteva haine, știind că inclusiv viața ei este pusă în pericol. ,,Duminică seara, în urma unui conflict între mine și socrul meu, conflict privitor la relația extraconjugală a soțului meu cu care sunt în proces de divorț, relație pe care socrul a acoperit-o, atât Aurel Medințu, cât și Dan Medințu au devenit, brusc, extrem de violenți, au început să mă agreseze fizic și verbal, aducându-mi injurii. Menționez că ambii m-au lovit cu pumnii și cu palmele în zona capului, a gâtului și a toracelui. Într-un acces de furie și dând dovadă de o violență extremă, totul întâmplându-se în fața fetiței mele în vârstă de un an și 11 luni, soțul meu m-a prins cu ambele mâini în jurul gâtului. M-a strâns atât de puternic încât nu am mai putut respira și a urlat că mă omoară. Continuând să mă lovească și să mă bruscheze, ambii m-au luat de braț, fiecare de câte o parte, și, pe sus, m-au scos afară din casă”, a declarat, traumatizată, Cosmina Medințu, imediat după incident.
,,În curte am reușit să mă desprind din mâinile lor. Am reușit, abia atunci, să sun la 112. După declarațiile date la sediul poliției, m-am întors acasă și am avut parte de marele șoc de a-mi fi refuzat accesul la copil. Le voi face plângere penală ambilor și voi cere și ordin de protecție”, a completat doctorița, îngrijorată însă de starea copilului, rămas cu cei doi bărbați. Cei doi Medințu, tatăl și fiul, nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere în legătură cu incidental de duminică seara.Reamintim că, Aurel Medințu a fost directorul Diviziei Energie a CEO, pe timpul administrației Ciurel. Pentru a scăpa de el din Directoratul CEO, următorul director al companiei, Laurențiu Ciobotărică, a semnat pentru acordarea către Aurel Medințu a 120.000 de lei, echivalentul a șase salarii. Medințu a rămas cu banii în buzunar, în timp ce Ciobotărică a ajuns în arestul IPJ Gorj pentru 24 de ore.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here