Dosar penal, pentru doi şoferi

218

IMG_1900Doi gorjeni s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinşi conducând pe drumurile publice, fie cu o concentraţie mare de alcool, fie cu dreptul de conducere suspendat.

În seara zilei de luni, poliţiştii rutieri din Bumbeşti-Jiu au depistat în trafic un bărbat de 35 ani, din municipiul Târgu-Jiu. Acesta conducea un autoturism pe DN 66, în localitatea Bumbeşti-Jiu. Efectuând verificări în privinţa conducătorului auto, poliţiştii au constatat că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În acest caz, pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de conducere.

Sub influenţa alcoolului

Luni seara, în timp ce acţionau pe strada Calea Bucureşti, poliţiştii Biroului Rutier Târgu-Jiu au depistat în trafic un bărbat de 48 ani, din comuna Baia de Fier, care conducea autoutilitara proprietate personală, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii rutieri l-au condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării, poliţiştii rutieri întocmind pe numele său şi un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here